08.06.2010

Kuopio Tanssii ja Soi ja Kuopion Asuntomessut tarjoavat yleisölle kulttuurin ja asumisen uusia tuulia.

Kesä-Kuopiossa nautitaan tanssin ja asumisen iloista

Kuopiossa nautitaan tänä vuonna vilkkaasta tapahtumakesästä. Kesäkuun 17.−23. kaupunki täyttyy kotimaisesta ja kansainvälisestä tanssin parhaimmistosta, kun 41. Kuopio Tanssii ja Soi pyörähtää käyntiin. Luvassa on todellisia herkkupaloja, sillä Kuopiossa nähdään kaksi Suomen-ensivierailunsa tekevää kiinalaisryhmää.

Shanghai Ballet edustaa festivaalin klassisen baletin tarjontaa kahdenkymmenenviiden menestyneen tanssijan voimin. Jin Xing Dance Theatre taas tarjoaa kiinalaista nykytanssia loistavan taiteellisen johtajansa Jin Xingin johdolla.

Kiinalaisten ryhmien lisäksi päänäyttämöillä Musiikkikeskuksella ja Kuopion kaupunginteatterilla nähdään argentiinalaisen tanssimaailman tähden Julio Boccan Ballet Argentino -ryhmä. Tänä kesänä festareilla saadaan myös poikkeuksellisen laaja näkökulma pohjoismaiseen nykytanssiin, kun Pohjoismaiden parhaimmisto (Cullberg Ballet, Skånes Dansteater, Carte Blanche, Iceland Dance Company, Dansk Danseteater, Granhøj Dans) astuu Kuopion areenoille.

Pääohjelman yksitoista tanssiryhmää, Satamatorin ohjelma, Eläke-Fennia Forum, Paikallisliike, yli 50 tanssikurssia, katutanssitapahtuma DanceBeat ja klubi-illat tarjoavat monipuolisen ja rikkaan näkökulman tanssin maailmaan.
Kun tanssit on tanssittu, Kuopion kesä jatkuu Asuntomessuilla. 16.7.−15.8. järjestettävillä Asuntomessuilla on tarjolla lähes neljäkymmentä messukohdetta, joiden joukossa on muun muassa rantasauna. Rakentamisessa on tavoiteltu energiatehokkuutta, ja messutalojen lämmitysratkaisuina nähdään muun muassa aurinkoenergiaa, maalämpöä ja vesi-ilmalämpöpumppuja.

Asuntomessut on jaettu tänä kesänä teemaviikkoihin, joiden aikana messualueella vieraileville tarjotaan muun muassa kulttuuria, tanssia, taidetta ja performansseja, hyvinvointia, asumisen terveellisyyttä sekä messutalojen ja asumisen energiaratkaisuja.

Messualueen Italia-talon sisustuksen suunnittelusta vastaa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen.

http://www.kupiodancefestival.fi