29.01.2021

Kuopio Tanssii ja Soi: Haku Tanssioppilaitokset On Stageen käynnistyy helmikuussa

Tanssioppilaitokset On Stage -katselmus järjestetään jälleen osana Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalia. Haku katselmukseen käynnistyy 1.2. ja päättyy 15.2. Esiintyjävalinnat julkaistaan 26.2. mennessä.

On Stage -konseptin avulla Kuopio Tanssii ja Soi tarjoaa esiintymismahdollisuuksia nuorille tanssin harrastajille. Osallistuvat ryhmät valitaan hakemusten perusteella. Tanssiryhmillä on mahdollisuus päästä osaksi kansainvälisen tanssifestivaalin ohjelmistoa ja saada palautetta festivaalin taiteellisen johtajan Riku Lehtopolun johtamalta ammattilaisraadilta.

Katselmuksen tarkoituksena on esitellä mahdollisimman laaja-alaisesti tanssin koulutuksen eri tasoja ja tanssilajeja. Katselmus toteutetaan yhteistyössä Suomen tanssioppilaitosten liitto STOPP ry:n kanssa. Suosittuihin On Stage -iltapäiviin on viime vuosina tullut runsaasti hakemuksia eri puolilta Suomea ja naapurimaista, ja noin neljäsosa hakeneista on voitu kutsua esiintymään katselmukseen.

Lasten ja nuorten rooli osana festivaalia on Kuopio Tanssii ja Soille tärkeä. Toisten harrastajien tapaaminen ja palautteen saaminen esityksistä rakentaa yhteisöllisyyttä ja luo positiivisia kokemuksia.

”Lapsille ja nuorille mahdollisuus olla osana suurta festivaalia on merkittävä. He saavat esiintymiskokemusta oikean festivaaliyleisön edessä ja rohkaisua sekä rakentavaa palautetta esiintymisestään ilman kilpailuasetelmaa. Tämä on myös mahdollisuus verkostoitua ja nähdä tanssiesityksiä. Festivaalille tällainen toiminta merkitsee satsausta tulevaisuuteen. Osa heistä saa aineksia jatkaa harrastusta kenties läpi elämän, osa edetä jopa tanssijan uralle, heistä kasvaa myös yleisöä kulttuurille. Työ lasten ja nuorten parissa on muuttuvassa maailmassamme entistäkin tärkeämpää”, toteaa toiminnanjohtaja Anna Pitkänen.

Tanssioppilaitokset On Stage järjestetään nyt kymmenennen kerran. Esitykset nähdään Kulttuuriareena 44:ssä 16.–18.6.2021.

Lisätiedot ja hakuohjeet löytyvät (1.2. alkaen) osoitteesta: kuopiodancefestival.fi/tanssioppilaitokset-on-stage-2021

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 16.-22.6.2021.

kuopiodancefestival.fi