21.02.2012

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin kurssit on julkaistu

SALSAA JA TAHITILAISIA TAHTEJA

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali panostaa erityisesti lasten ja nuorten tanssikasvatukseen. Ilkka Lampi palaa usean vuoden tauon jälkeen perinteisen poikaleirin opettajakaartiin. Aikuisten kurssitarjonnasta löytyy tänä vuonna muun muassa tahitilaista tanssia, Havaijin hulaa ja kuubalaista salsaa.

– Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin keskeisenä tehtävänä on alusta lähtien ollut laadukkaan ja monipuolisen tanssiopetuksen tarjonta. Samalla kasvatetaan tulevaisuuden tanssiyleisöjä, festivaalin tuottaja Sirpa Miettinen sanoo.

Tänä kesänä lasten ja nuorten tanssikursseja on tarjolla entistä enemmän.

Perheen pienimmät pääsevät osallistumaan perinteisten Puistojamien lisäksi muun muass a afrikkalaisiin rytmeihin, kun Outi Kallinen ja N’Fanly Camara johdattavat 2–7-vuotiaita ja heidän vanhempiaan afro-tanssin iloihin elävän rumpumusiikin säestyksellä. Tunnilla muun muassa tanssitaan, lauletaan, loruillaan ja opetellaan afrikkalaisia taputus- ja tanssileikkejä.

Perinteinen poikaleiri tekee paluun juurilleen, kun leirin legendaarinen perustaja Ilkka Lampi palaa takaisin yhdeksi leirin opettajista. 7–9-vuotiaille pojille on tarjolla viikonlopun tiiviskurssi, 10–15-vuotiaille perinteisempi viiden päivä poikaleiri. Lisäksi yli 15- ja 16-vuotiaille edistyneille ja ammattiopiskelijoille on tarjolla kuuden päivän leiri, jonne ovat tervetulleita myös tytöt. Leiriä vetää Jarkko Mandelin.

Nuorille harrastajille on tarjolla muun muassa hip hopia ja showtanssia. Aikuisten kurss ivalikoimasta löytyy Broadway-tansseja sekä viime vuonna paljon huomiota herättänyttä israelilaista gagaa. Suosittu opettaja Juan Pujals palaa yleisön toiveesta festarin opettajakaartiin ja tarjoaa energistä menoa muun muassa kuubalaisen salsan rytmeissä.

Perinteisempien tanssilajien lisäksi festivaali tuo joka vuosi Kuopioon tanssikurssien uusia tuulia. Tänä kesänä lanteet laitetaan heilumaan havaijilaisen hulan ja tahitilaisen tanssin tahdeissa. Uutuutena on myös Ilkka Lammen vetämä baletin alkeet aikuisille miehille.

Ammattilaisten kursseja ja workshopeja vetävät muun muassa Jyrki Karttunen, Liisa Nojonen, Marketta Viitala ja Trocksien tanssija, balettimestari Paul Ghiselin.

Kaikkiaan kurssiohjelmassa on tarjolla lähes 60 kurssia ja hui keat 700 kurssipaikkaa.

43. Kuopio Tanssii ja Soi 14.–20.6.2012
Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

Etusivu