23.01.2015

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin 2015 Stage-esiintyjät on valittu

Tanssioppilaitosten On Stage -katselmukseen haki tänä vuonna ennätykselliset lähes 60 ryhmää. Valinnoissa painotettiin muun muassa maantieteellistä monipuolisuutta.

– Nuorten On Stage -esityksille on kova kysyntä. Tanssiharrastajien määrä on koko ajan kasvanut, ja nuorille on tärkeää päästä esiintymään. Haluamme tarjota heille tähän mahdollisuuden. Jokaiselle mukaan valitulle ryhmälle annamme myös matkustustuen, Kuopio Tanssii ja Soin tuottaja Sirpa Miettinen sanoo.

Tanssioppilaitokset on Stage järjestetään nyt viidennen kerran. Konsepti on kasvanut suuren kysynnän vuoksi alkuaikojen yhdestä esityskerrasta kolmeen.

Tänä vuonna hakemuksia tuli 56 ryhmältä 27 eri tanssikoulusta. Valinnoissa painotettiin muun muassa maantieteellistä monipuolisuutta, eri-ikäisiä tanssijoita sekä eri tanssilajeja. Lisäksi mukaan toivottiin myös uusia tanssikouluja.

Ryhmät on jaettu kahteen sarjaan: Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän ja muiden harrastajaryhmien sekä taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän sarjoihin. On Stage -esitykset järjestetään 10.–12.6. Kulttuuriareena 44:ssä.

Valitut ryhmät ovat:

Keskiviikko 10.6. (taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän ryhmät ja harrastajaryhmät)

Dance Actions, Tampere

Iisalmen Naisvoimistelijat ry, Iisalmi

Soisalo-opisto, Varkaus

Tanssikoulu STAGE, Tornio

Nurmeksen Sepot, Nurmes

 

Torstai 11.6. (taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän ryhmät)

Espoon Tanssiopisto, Espoo

Jyväskylän Tanssiopisto, Jyväskylä

Kuopion Tanssiopisto, Kuopio

Merikanto-opisto, Virrat

Nurmijärven tanssiopisto, Klaukkala

 

Perjantai 12.6. (taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän ryhmät)

Etelä-Hämeen tanssiopisto, Loppi

Keski-Uudenmaan Tanssiopisto, Helsinki

Koskelan Tanssi, Äänekoski

Lappeenrannan Tanssiopisto, Lappeenranta

Tampereen Balettiopisto Birgitta Kiviniemi-Cheremeteff, Tampere

 

On Stage -tapahtuman lisäksi Kuopiossa on festivaaliviikolla tarjolla runsaasti muutakin ohjelmaa lapsille ja nuorille.

13.–16.6.  Kuopio Tanssii ja Soi järjestää myös tanssileirin yhteistyössä Suomen Tanssioppilaitosten liitto ry:n kanssa. Tanssileiriläiset esiintyvät leirin päätteeksi Musiikkikeskuksen Valohallissa.

DaCi Finland puolestaan järjestää yhteistyössä Kuopio Tanssii ja Soin kanssa 9.–12.6 lasten ja nuorten pohjoismaisen tanssikonferenssin, joka kokoaa yhteen lapset, nuoret ja heidän opettajansa ympäri Suomea.  Tähän ensimmäiseen daCi Nordic -tapahtumaan odotetaan noin 200 osanottajaa.

www.kuopiodancefestival.fi