23.06.2010

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla ennätysvuosi

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali teki tänä vuonna historiaa paitsi kiinalaisten Shanghai Ballet’n ja Jin Xing Dance Theatre’n Suomen ensivierailuilla myös poikkeuksellisen hyvillä myyntiluvuilla.

Maksullisten esitysten täyttöaste oli yli 80 prosenttia, ja tanssikursseille osallistui noin 700 kurssilaista. Kokonaisuudessaan pääohjelma, kurssit ja oheisohjelma vetivät kymmeniätuhansia osallistujia. Lopulliset luvut valmistuvat tuonnempana.

– Myynti sujui ennätyksellisen hyvin. Siihen vaikutti varmasti eniten tasapainoinen, onnistunut ohjelmisto sekä napakoitunut ohjelmarakenteemme. Muutos on ollut taloudenkin näkökulmasta erittäin onnistunut, toiminnanjohtaja Anna Pitkänen kertoo.

– Vetovoimaan ovat varmasti vaikuttaneet myös muut uudet tuulet kuten vip-katsojat ja satamaan onnistuneesti siirtynyt toriohjelma.

Tänä vuonna myös ulkomaisia rahoittajia saatiin hyvin mukaan, muun muassa Shanghain Baletille ja pohjoismaisille ryhmille.

– Itse festivaalin aikana järjestelyt sujuivat uskomattoman sujuvasti, mistä kiitos kuuluu erinomaiselle henkilökunnalle, muun muassa yli sadalle loistavalle talkoolaiselle sekä tekniikan ja toimiston henkilökunnalle, toiminnanjohtaja summaa.

Myös festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen on viikkoon erittäin tyytyväinen.

– Sanoin festivaalin alkaessa, että kyllä Kuopio kuumenee, kun tanssiviikko alkaa. Nyt se on tapahtunut, henkisesti ja konkreettisesti. Ohjelmakokonaisuus oli vahva, linjakas ja vaativa. Kaikki teokset eivät päästä katsojaa helpolla. Myös toriohjelman siirtäminen satamaan oli perusteltua, miljöö on satamassa kauniimpi ja toimivampi.

Ensi kesän ohjelma on jo rakentumassa, mutta esiintyjäryhmät varmistuvat myöhemmin.

– Tämä vuosi vakuutti, että pohjoismaiset tekijät kiinnostavat. Pohjoismaista tanssia tullaan näkemään ensi kesänäkin, Uotinen sanoo.

42. Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 16.-22.6.2011.

Etusivu