25.01.2021

Kuopio Tanssii ja Soi: Esiintyjät VIRTA-kantaesitykseen on valittu

Kuopio Tanssii ja Soi tuottaa yhteistyössä tanssioppilaitosten kanssa kaupunkitilaan sijoittuvan nykytanssiesityksen, joka kokoaa yli sata tanssin opiskelijaa yhteisen luomistyön äärelle. Teos kantaesitetään festivaalin avajaispäivänä 16.6.2021.

VIRTA luo uutta, hetkellistä arkkitehtuuria Kuopion kaupunkikuvaan ja tuo tanssin kohdattavaksi myös epätavallisissa ympäristöissä. Teattereiden ja näyttämöiden sijaan tanssi saa tässä esityksessä vapaasti virrata Kallaveden rannoilta parkkihalliin ja rappukäytävistä torille. Teoksen koreografina toimii festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku

”Haaveenani on jo pitkään ollut toteuttaa kaupunkitilaan sijoittuva teos suurelle esiintyjäjoukolle, ja odotan innolla yhteistä luomisprosessia yli sadan nuoren kanssa. Vertailun ja vastakkainasettelun sijaan VIRTA kutsuu tanssin opiskelijoita ympäri Suomea yhteisen, elämyksellisen päämäärän äärelle. Festivaaliympäristö on loistava kehys hankkeelle, koska se ohjelma- ja kurssitarjonnallaan tarjoaa samalla valtavasti muita mahdollisuuksia tanssin ja toisten tanssista innostuneiden kohtaamiseen!” Lehtopolku kertoo.

Hakijoiden joukosta esitykseen valikoitui yhteensä 13 tanssikoulua. Tanssikouluissa tapahtuva harjoittelu pyritään ensisijaisesti integroimaan osaksi koulujen omaa, normaalia toimintaa. Oppilaat tutustuvat teoksen konseptiin Riku Lehtopolun johdolla keväällä. Työskentely tapahtuu osin lähiopetuksena ja osin etäopetuksena.

”Laitetaan prosessi aluksi käyntiin etänä ja toivon mukaan tilanne sallii, että päästään pian kohtaamaan livenä”, Lehtopolku toteaa.

Kaikki esiintyjät kokoontuvat kesäkuussa 2021 Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalille yhteisharjoitukseen 15.6. ja esitykseen 16.6.

Lipunmyynti vuoden 2021 festivaalille alkaa huhtikuussa.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 16.-22.6.2021.

Lisätiedot: https://www.kuopiodancefestival.fi/