19.06.2017

Kuopio Tanssii ja Soi alkanut menestyksekkäästi

14.6. alkanut Kuopio Tanssii ja Soi Festivaali on puolivälissä, viikon alkupuolisko on sujunut mallikkaasti. Ensimmäiset esitykset ovat keränneet yleisöä kiitettävästi ja saaneet erinomaisesta palautetta niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Viimeisten päivien esityksiin jatketaan luottavaisin mielin. Järjestelyt ovat sujuneet hyvin.
Tänään sunnuntaina 18.6. Kuopion kaupunginteatterin näyttämöllä esiintyy nousukiidossa oleva tšekkiläisen VerTeDance. Painovoimaa uhmaavassa Correction-teoksessa tanssijoiden jalat on kiinnitetty lattiaan. Teos pohtii vapautta ja sen puutetta, muttei kuitenkaan liian raskaasti, vaan huumorin ja teatterin keinoin. Tanssijoiden lisäksi lavalla nähdään Clarinet Factory -yhtyeen soittajat.

Alkavalla viikolla sekä maanantaina että tiistaina nähdään Kuopion Musiikkikeskuksella eteläafrikkalaisen Dada Masilon uutuusteos Giselle. Teoksesta on nähty jo Gaalassa katkelma, odotusarvot ovat korkealla.

Alkuviikon päivinä Kuopion kaupunginteatterin näyttämölle nousee israelilainen Vertigo Dance Company. Yama-teoksellaan ryhmän ja ryhmän taiteellinen johtaja Noa Wertheim haluaa tavoittaa kaikki pohtimaan sitä, miten ihmisten ja kansojen välille saataisiin rakennettua yhteisymmärrystä. Ryhmän taso on lähellä festivaalin alkupäivinä nähtyä Nederlands Dans Theateria ja se on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Yleisöllä on mahdollisuus kuulla mm. Vertigo Dance Companyn Wertheimia kahvila SalaCavalassa maanantaina 19.6. klo 10 alkaen järjestettävässä taiteilijatapaamisessa.

Monipuolista oheisohjelmaa
Festivaalin toriohjelmassa on tähän mennessä tanssittu mm. Ylen Hulahula-haasteen tahtiin. Sunnuntaina tarjolla on vielä ELO-Forum ohjelmaa Musiikkikeskuksella. Maanantaina ja tiistaina jatketaan Kauppatorin lavaohjelmaa klo 11 alkaen ja ELO-Forumia aina klo 11, 13 ja 17 alkaen.

Maanantain 19.6. Musiikkikeskuksella järjestettävään maksuttomaan Otetta aivoista -seminaariin on vielä vapaita paikkoja, tervetuloa!

48. Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 14.–20.6.2017. Lippuja pääohjelmaan on saatavilla mm. Kuopion Musiikkikeskuksella, Kaupunginteatterilla, Sokos Kuopiossa ja lippu.fi -sivustolla.

Lisätietoa festivaaliohjelmasta sivulla www.kuopiodancefestival.fi.