11.06.2012

Kuopio Tanssii ja Soi aamusta iltaan

Suomen Kansallisbaletin kesäkiertue ja Ranganiketan avaavat Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin Satamatorilla. Perjantaina lavalla nähdään laulaja Anna Hanski. Musiikkikeskuksen Valohallissa on tänä vuonna tarjolla ennätysmäärä ilmaisohjelmaa.

– Tapahtumien runsaus ja monipuolisuus on Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin ydin. Festivaali tarjoaa esiintymisareenoja niin harrastajille, opiskelijoille kuin ammattilaisillekin, festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen sanoo.

– Runsas ja laadukas ilmaisohjelma on kuulunut tapahtuman luonteeseen alusta alkaen. Haluamme tarjota kaikille ma hdollisuuden päästä osalliseksi tanssiviikon ilosta.

Kansallisbaletin noin tunnin pituinen 90-vuotiskesäkiertue avaa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin tämän viikon torstaina 14. kesäkuuta Kuopion Satamatorilla. Kansallisbaletin lisäksi avajaisissa nähdään myös festivaalin pääohjelmassa esiintyvä intialainen Ranganiketan-taiteilijaryhmä.

Satamatorilla tanssitaan ja soidaan tuttuun tapaan sunnuntaita lukuun ottamatta joka päivä klo 11. Perjantaina 15.6. Satamatorin valloittaa laulaja ja Unicefin Hyvän tahdon lähettiläs Anna Hanski säestäjänään Harri Huotari. Toriohjelman osalta festivaalin päättää Sami Kojosen konsertti. Viikon aikana lavalla nähdään muun muassa eri tanssikoulujen esityksiä sekä havaijilaista hulatanssia.
Satamatorin ohjelman juontaa Kansallisbaletin tuottaja Timo Sokura.

Lauantaina 16.6. Satamatorin ohjelmaan virittäydytään Kulttuurikeskus 44:ltä klo 10.15 lähtevällä, Jorma Uotisen johtamalla riehakkaalla festivaalikulkueella. Matkalla Satamatorille kulkue pysähtyy Snellmanin puistossa, jossa jokainen kulkueeseen kuuluva ryhmä esittäytyy lyhyellä koreografialla.

Musiikkikeskuksen Valohallissa tanssitaan päivittäin. Eläke-Fennia Forumeissa, ennen illan pääesityksiä, nähdään muun muassa tanssiesityksiä ja taiteilijahaastatteluja Jorma Uotisen johdolla sekä kainuulaisista tanssivista miehistä koostuvan Äijät-ryhmän esitys.
Forumeiden lisäksi Valohallissa tanssitaan pitkin päivää. Avajaispäivänä hikoillaan nelituntisen Tanssimaratonin tahdissa. Puolen tunnin välein vaihtuvia tanssilajeja voi tulla kokeilemaan kuka vain ja kyytiin voi hypätä missä vaiheessa itse haluaa. Tarjolla on muun muassa sal saa, taijia, hulaa, astangajoogaa ja FolkJamia. Lauantaina Valohallissa esiintyy Kuopion Sirkus, ja sunnuntaina tutustutaan muun muassa daCi Finland ry:n jäsenkoulujen esityksiin sekä Suomen Tanssitaiteilijain liiton 75-vuotisjuhlaohjelmaan.

Kaikkiin yllämainittuihin tapahtumiin on vapaa pääsy.

43. Kuopio Tanssii ja Soi 14.–20.6.2012

Etusivu