14.02.2011

Kuopio Tanssii ja Soi 2011 – kursiohjelmiston julkistus

Kuopiossa gagataan ensimmäisten joukossa

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali tarjoaa jälleen tanssin aloittelijoille, harrastajille ja ammattilaisille kattavan kurssikokonaisuuden.

Kesän uutuutena on Batsheva Dance Companyn harjoitusmetodina käyttämä gaga-tekniikka.

Festivaali tuo gaga-opetuksen Suomeen ja harrastajien ulottuville ensimmäisten joukossa. Gaga on maailmankuulun israelilaisen koreografin Ohad Naharinin kehittämä tekniikka, jossa keskitytään vapauden ja nautinnon kokemukseen − vaistonvaraisen liikkeen vahvistamiseen ja tiedostamattoman ja tiedostetun liikkeen toisiinsa yhdistämiseen.

Israelin tunnetuimpiin kuuluva tanssiryhmä, Naharinin johtama Batsheva Dance Company käyttää gaga-tekniikkaa osana luovaa prosessiaan ja jokapäiväistä harjoitteluaan. Kuopiossa kurssia vetää Batsheva Dance Companyssa aiemmin tanssijana ja harjoittajana toiminut, liikekielellään ja läsnäolollaan lumoava Yaara Moses.

− Kurssivalikoimastamme löytyy mahdollisuuksia kaikenikäisille ja kaikentasoisille tanssista kiinnostuneille, aloittelijoista ammattilaisiin ja lapsista satavuotiaisiin. Tanssi kuuluu kaikille, festivaalin tuottaja Sirpa Miettinen sanoo.

Kesä korkataan lähes kuudenkymmenen tanssikurssin voimin. Ammattilaiskursseja vetävät festivaalilla vierailevien ryhmien tähtitaiteilijat, kuten Apotosoma Dance Companyn taiteellinen johtaja Andonis Foniadakis, Compagnie Thorin taiteellinen johtaja Thierry Smits ja Ailey II:n avustava taiteellinen johtaja Troy Powell.

Lapset ja nuoret pääsevät nauttimaan tanssin ilosta Pikkuväen puistojameista ja baletista capoeiraan ja hip hopiin. Legendaariseksi muodostunut Poikaleiri täyttää 25 vuotta ja leiriä juhlitaan Musiikkikeskuksen Valohalliin juhlanäytöksessä.

Aikuisille on tarjolla muun muassa FunFolkia, Marco Bjuströmin Broadway-musikaalikursseja ja Happy Houria, afroa, capoeiraa ja itämaisia tansseja. Riitta Pasanen-Willberg johdattelee Minun tanssini -kurssilla yli 55-vuotiaita löytämään oman liikkeensä ja sen kautta iloa ja hyvinvointia niin arkeen kuin työhönkin. Kehosta pidetään huolta myös useilla kehonhuolto-tunneilla kundaliinijoogasta power pilatekseen ja kauneus- ja kasvokouluun.

Kurssimyynti alkaa 1.3. Kursseja voi ostaa nyt ensimmäistä kertaa myös festivaalin kotisivujen nettikaupasta.

Tanssikursseille odotetaan 650–700 osanottajaa. Suosituimmat kurssit täyttyvät pikavauhdilla, joten varmista oma paikkasi tanssikurssille ajoissa.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 16.-22.6.2011.

http://www.kuopiodancefestival.fi