28.05.2009

Kulttuurikuntoilijan Kesä-Suomi -kartta tarjoaa kulttuurimatkailun kiinnostavimmat tärpit

Finland Festivalsin ja Kulttuurikunnon yhteistyössä toukokuussa julkaisema Kulttuurikuntoilijan Kesä-Suomi 2009 -kartta houkuttelee kotimaan matkailijat kesän mielenkiintoisen kulttuuritarjonnan pariin. Tapahtumia lähestytään muun muassa veneilijöiden, lapsiperheiden, kuumien kesäkaupunkien ja idyllisten maalaismaisemien näkökulmasta.

”Kulttuurikuntoilijan Kesä-Suomi -kartta ja muu yhteistyömme hankkeen kanssa tarjoaa Finland Festivalsille oivan mahdollisuuden korostaa suomalaisten kesäfestivaalien suurenmoista tarjontaa, joka on lähellä ja kaikkien saavutettavissa”, kommentoi toiminnanjohtaja Kai Amberla uutta yhteistyötä Kulttuurikunnon kanssa. ”Kulttuurikunto lanseerattiin vasta syksyllä 2008, joten nyt meillä on ensi kertaa mahdollisuus kehittää kulttuurikuntoilua myös kesätapahtumien yhteyteen”, jatkaa Kulttuurikunnon projektipäällikkö Marjaana Mykkänen.

Matkailijoita palveleva kartta esittelee kymmenen teemallista kierrosta, joiden avulla on mahdollista löytää tuoreita tapoja kesäloman viettoon kotimaassa. Lisäksi kartta esittelee kesäkauden mielenkiintoisimpia taidenäyttelyitä. Kierrokset on suunniteltu ajankohdan ja sijainnin puolesta siten, että jokainen kierros on mahdollista toteuttaa ihan oikeasti: kartasta voi siis valita juuri itselleen sopivan kierroksen tai räätälöidä reittien pohjalta oman festivaalikesänsä.

Liitteenä on ilmekuva visuaalisesti houkuttelevan Kesä-Suomi -kartan karttapuolesta.

Kulttuurikunnon kesäkierrosten festivaaleilla ja kesätapahtumissa voi esimerkiksi kuunnella elävää kamarimusiikkia keskellä yötä, hankkia itselleen kiinalaisen nimen ja opetella sen kirjoitusasun, mittauttaa sykkeensä polkan tanssimisen lomassa tai käydä muun muassa sikalaan ja navettaan ripustetussa nykytaiteen näyttelyssä.

Kesä-Suomi kartan voi noutaa viikosta 23 alkaen valikoiduilta Kulttuurikunnon kumppaneilta, YLEn toimipisteistä, matkailutoimistoista ja tietenkin kartassa mukana olevilta festivaaleilta ja kesätapahtumilta.

Apua on tarjolla myös heille, jotka eivät pääse osallistumaan tapahtumiin paikan päällä tai joilla ei ole mahdollisuutta kulttuurimatkailuun. Kulttuurikunto.fi -sivuston Kulttuuriohjelmat-valikosta löytyvä Pysy kotona -osio tarjoaa päivittäin runsaan annoksen sekä kotimaista että ulkomaista kulttuuria television ja radion välityksellä.

Kulttuurikunnon kesäarvonnassa voi voittaa pääsylippuja jopa 25 eri festivaalille ja kesätapahtumiin

Kesä-Suomi -kartan tueksi Kulttuurikunto laittaa pystyyn houkuttelevan kesäarvonnan. Kulttuurikunnon verkkosivuilla osoitteessa kulttuurikunto.fi/kesa-suomi arvotaan joka viikko (vk 22-30) rahanarvoisia pääsylippuja yhteensä 25 festivaalille ja kesätapahtumaan. Arvontaan voi osallistua valitsemalla mielenkiintoisimman kierroksen.

Verkkosivuilla voi jakaa kesällä koetut kulttuurielämykset kirjoittamalla niistä kokemusraportin osoitteessa kulttuurikunto.fi/kokemukset. Kaikkien raportin 31.8. mennessä kirjoittaneiden kesken arvotaan erilaisia Kulttuurikunto- ja festivaalituotteita: kasseja, paitoja ja dvd-levyjä.

Mikä Kulttuurikunto?

Kulttuurikunto on Suomen Kulttuurirahaston, Svenska kulturfondenin ja Yleisradion valtakunnallinen yhteishanke. Kulttuurikunnon tavoitteena on poistaa kulttuurin kokemiseen liittyviä ennakkoluuloja ja innostaa uusien lajien kokeiluun. Kulttuurikuntoilun keskeinen väline on kulttuurikuntokortti, johon kuntoilija merkitsee päivittäiset kulttuurisuorituksensa. Kulttuurikuntokortteja on jaossa ympäri Suomen.

http://www.kulttuurikunto.fi