22.07.2009

Kulttuurikunnon suosittelema festivaalikesä kuumimmillaan – kesäkartoista hittituote

LAULAJA, NÄYTTELIJÄ REETTA RISTIMÄKI KULTTUURIKUNNON KESÄLÄHETTILÄÄNÄ SPELEILLÄ

Kansanmusiikkitapahtuma Spelit tekee tänä vuonna näkyvää yhteistyötä Suomen Kulttuurirahaston, Svenska kulturfondenin ja Yleisradion valtakunnallisen yhteishankkeen Kulttuurikunnon kanssa.

”Spelit valikoituivat Kulttuurikunnon erityishuomion kohteeksi sen mainion ja mutkattoman, kulttuuria ja kuntoilua yhdistävän ohjelmapainotuksen vuoksi. Ihminen on kokonaisuus, joka tarvitsee sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia! Spelit tuovat tämän esiin käytännössä tänä kesänä”, toteaa itsekin pohjalainen Outi Raatikainen Kulttuurikunnosta.

Kulttuurikunto tuo 22.–26.7. Kuortaneella, Etelä-Pohjanmaalla järjestettäville Speleille omana lähettiläänään laulaja, näyttelijä Reetta Ristimäen, joka osallistuu tapahtumaan, juontaa Suomen Laulun konsertin lauantaina 25.7. sekä konsertoi samana iltana yhdessä festivaalin taiteellisen johtajan, hanuristi Markku Lepistön kanssa.

Nurmossa Etelä-Pohjanmaalla syntynyt Ristimäki on monipuolinen näyttelijä ja laulaja, joka hallitsee tyylilajit barokkimusiikista oopperan kautta jazziin ja poppiin. Sibelius-Akatemiasta valmistunut Ristimäki toimii helsinkiläisen Musiikkiteatteri Kapsäkin johtajana.

Lisätiedot: http://spelit.kuortane.fi

KULTTUURIKUNTOILJAN KESÄ-SUOMI -KARTTA VIETY KÄSISTÄ

Toukokuussa julkaistu, suomalaisia kesätapahtumia esittelevä Kulttuurikuntoilijan Kesä-Suomi -kartta on saavuttanut suuren suosion. Suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi julkaistun kartan on voinut noutaa kesän aikana valikoiduilta Kulttuurikunnon kumppaneilta, YLEn toimipisteistä, matkailutoimistoilta ja tietenkin kartassa mukana olevilta festivaaleilta ja kesätapahtumilta.

Kulttuurikuntoilijan Kesä-Suomi -kartta on ollut erittäin suosittu ja siitä onkin kesän aikana otettu lisäpainos. Myös Finavia on lähtenyt Helsinki-Vantaan lentoasemalla mukaan edistämään Kulttuurikunnon ilosanomaa ja ottanut Kesä-Suomi -kartan jaettavaksi matkailijoille ulkomaanterminaalin tuloaulaan.

Kulttuurikunnon yhdessä Finland Festivalsin kanssa julkaisema kartta esittelee kymmenen teemallista kierrosta, joiden avulla on mahdollista löytää tuoreita tapoja kesäloman viettoon kotimaassa. Lisäksi visuaalisesti houkutteleva kartta esittelee kesäkauden mielenkiintoisimpia taidenäyttelyitä. Kartan tapahtumia lähestytään muun muassa veneilijöiden, lapsiperheiden, kuumien kesäkaupunkien ja idyllisten maalaismaisemien näkökulmasta.

Kesä-Suomi -kartan tueksi Kulttuurikunnon nettisivuilla on arvottu kesän aikana rahanarvoisia pääsylippuja yhteensä jopa 25 festivaalille ja kesätapahtumaan. Kesän viimeinen arvonta suoritetaan torstaina 23.7: onnekkaille on luvassa lippuja Turun Musiikkijuhlille sekä Lohjan Tenoripäiville. Arvontaan voi osallistua osoitteessa kulttuurikunto.fi/kesa-suomi.

Mikä Kulttuurikunto?

Kulttuurikunto on Suomen Kulttuurirahaston, Svenska kulturfondenin ja Yleisradion valtakunnallinen yhteishanke. Kulttuurikunnon tavoitteena on poistaa kulttuurin kokemiseen liittyviä ennakkoluuloja ja innostaa uusien lajien kokeiluun. Kulttuurikuntoilun keskeinen väline on kulttuurikuntokortti, johon kuntoilija merkitsee päivittäiset kulttuurisuorituksensa. Kulttuurikuntokortteja on jaossa ympäri Suomen.

Lisätiedot:
Anna Kari, Pink Eminence, p. 040-717 8185, anna.kari@pinkeminence.fi

http://www.kulttuurikunto.fi