04.07.2013

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan voittajat 2013 on valittu

Kultaisen Harmonikan voittoon Joni Stein Haapajärveltä Hopeisen Harmonikan voittoon Linda Ullgren Kontiolahdelta

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan voittajat ovat ratkenneet Sata-Häme Soi -festivaalilla Ikaalisissa.

Kultaisen Harmonikan voitti Joni Stein Haapajärveltä. Toiseksi sijoittui Petteri Waris Helsingistä ja kolmanneksi Hermanni Morander Somerniemeltä. Kärki oli erittäin tasainen ja tuomaristo totesi kilpailijoiden olevan kansainvälistä tasoa.

Hopeisen Harmonikan voitti Linda Ullgren Kontiolahdelta. Myös Hopeisen Harmonikan kilpailua tuomaristo luonnehti korkeatasoiseksi ja raikkaaksi.

Yleisön suosikiksi nousi tekstiviestiäänestyksellä Kultaisessa Harmonikassa Eveliina Uitto Kauhajoelta ja Hopeisessa Harmonikassa yleisön suosikkina palkittiin Emilia Jurvelin Nivalasta.

Tuomaristo kehui erityisesti Joni Steinin vakuuttavaa ja erinomaista yhteistyötä bändin kanssa. Jonia luonnehdittiin persoonalliseksi muusikoksi, jolla on rytmikkyys ja svengi verissä. Tuomaristo totesi Jonin olevan luova oman polun kulkija. Hän soitti toisella kierroksella oman sävellyksensä ja sovituksensa Florianska, joka kantaesitettiin viikko sitten kamariorkesterin kanssa Haapavedellä.

Petteri Warista tuomaristo luonnehti rauhalliseksi virtuoosiksi ja sisäistyneeksi soittajaksi. Erityisesti hänen huippuluokkainen tekniikkansa sai tuomaristolta kiitosta.

Hermanni Morander sai tuomaristolta kiitosta rennosta ja rehevästä esityksestä sekä monipuolisesta ohjelmistovalinnasta. Hermannia luonnehdittiin heittäytyväksi muusikoksi.

Kultaisen Harmonikan voittaja sai 2500 euroa, kakkospalkinto on 1000 euroa ja kolmas palkinto 500 euroa. Voittaja sai lisäksi ikaalislaisen taiteilijan Sirpa Ristamäen taideteoksen, harmonikkapatsaan. Kolme parasta palkittiin myös matkastipendillä omavalintaiseen kansainväliseen kilpailuun vuosien 2013-2014 aikana.

Hopeisen Harmonikan voittaja sai palkinnoksi 1000 euroa sekä ikaalislaisen taiteilijan Sirpa Ristamäen taideteoksen, harmonikkapatsaan.

Kilpailijoita säesti Tuomas ”Tumppu” Kesälän orkesteri.

Tulokset:

1- Joni Stein, Haapajärvi

2. Petteri Waris, Helsinki

3. Hermanni Morander, Somerniemi

4. sija jaettiin:

Anton Lehtonen, Eura

Nella-Riina Ylitalo, Kalajoki

Eveliina Uitto, Kauhajoki

Kultaisen Harmonikan 2013 voittaja: Joni Stein, 17, Haapajärvi

Lahjakas Joni on pienestä saakka ollut musiikillisesti oman tiensä kulkija. Hän on parhaimmillaan kansanmusiikin ja jazzin parissa.

Improvisoiminen on hänelle hyvin luontaista ja säveltänyt hän on lapsesta saakka. Leppoisan ja jalat maassa kulkevan Jonin kilpailukappaleina ovat Richard Gallianon Extrait de Opale Concerto sekä oma sävellys Florianska. Opettajana Henna-Maija Vannemaa.

Hopeisen Harmonikan 2013 voittaja: Linda Ullgrén, 10, Kontiolahti

Linda oli kolmannen kerran Hopeisen Harmonikan finaalissa. Hän aloitti soittamisen nelivuotiaana. Soittamisen lisäksi hän harrastaa kuvataidekoulua ja taitoluistelua. Hän nauttii esiintymisestä, on aina innokas uusiin asioihin ja tykkää uuden oppimisesta.

Kultaisen ja Hopeisen harmonikan tuomaristo 2013

Elina Leskelä, puheenjohtaja, Espoon musiikkiopiston lehtori, musiikin maisteri

Jarmo Tinkala, muusikko, Kultaisen Harmonikan voittaja 1990

Jonna Pirttijoki, laaja-alainen muusikko, musiikin maisteri, harmonikansoiton opettaja

Petri Ikkelä, freelancer muusikko, opettaja, sovittaja ja säveltäjä

Ari Lehtonen, musiikin maisteri, Valtakunnallisen Junioriorkesterin kapellimestari

Kultaisen Harmonikan bändi

Rummut: Kepa Kettunen

Basso: Tuure Koski

Kitarat: Jarmo Nikku

Piano, kapellimestari: Tuomas Kesälä

Puhaltimet: Marko Portin