30.06.2011

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan tulokset

Kultaisen Harmonikan voittoon Marko Kotilainen Joensuusta
Hopeisen Harmonikan voittoon Sonja Lampinen Saarijärveltä

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan voittajat ovat ratkenneet Sata-Häme Soi -juhlilla Ikaalisissa suorassa tv-lähetyksessä. Kultaisen Harmonikan voitti Marko Kotilainen Joensuusta ja Hopeisen Harmonikan voitti Sonja Lampinen Saarijärveltä.

Kultaisen harmonikan tiukka kisa ratkesi aivan viime vaiheessa, kun Timo Hautamäki ja Marko Kotilainen soittivat Astor Piazzollan Libertangon kilpasoiton hengessä. He selviytyivät viimeiselle kierrokselle vain pisteen erolla toisistaan. Marko Kotilainen edustaa Suomea torstaina 30.6. suorana tv-lähetyksenä Sata-Häme Soi -juhlilta nähtävässä kansainvälisessä Primus Ikaalinen -kilpailussa. Kultaisen Harmonikan voittaja sai 2500 euroa, kakkospalkinto on 1000 euroa ja kolmas palkinto 500 euroa. Voittaja sai lisäksi ikaalislaisen taiteilijan Sirpa Ristamäen taideteoksen, harmonikkapatsaan.

Hopeisessa Harmonikassa yleisö ratkaisi voittajat puhelinäänestyksellä. Hopeisen Harmonikan voitti Sonja Lampinen. Hän sai yleisön äänistä n. 30%. Hopeisen Harmonikan voittaja sai palkinnoksi 1000 euroa sekä ikaalislaisen taiteilijan Sirpa Ristamäen taideteoksen, harmonikkapatsaan.

Kultaisessa Harmonikassa tuomaristo painotti teknistä suvereeniutta, soiton särmikkyyttä ja svengiä orkesterin kanssa, lavakarismaa sekä rohkeutta. Kultaisen Harmonikan voittajan Marko Kotilaisen soittoa tuomaristo hehkutti vivahteikkaaksi sekä ihasteli hänen rauhallista olemustaan ja lavakarismaansa.

Kilpailun tuomaristo: Satu Sopanen, tuomariston puheenjohtaja, Eero Nissinen, Pasi Hirvonen, Riitta Korpela, Markku Lindeman ja Jarmo Tinkala.

KULTAISEN HARMONIKAN LOPPUTULOKSET
1. Marko Kotilainen, Joensuu
2. Timo Hautamäki, Pori

HOPEISEN HARMONIKAN LOPPUTULOS
1. Sonja Lampinen, Saarijärvi

Kultainen Harmonikka
Tuomariston pisteet 1. kierrokselta:

1.Timo Hautamäki, Pori 60p. ja Marko Kotilainen, Joensuu 60p.
3. Emilia Mäkelä, Jyväskylä 57p.
4. Elina Joensuu, Seinäjoki 49p.
5. Ella Laiho, Turku 49p.
6. Juuso-Aarne Kontiainen, Lappeenranta 45p.

Toiselle kierrokselle 3 parasta.

Pisteet toiselta kierrokselta:
Marko Kotilainen, Joensuu 60p.
Timo Hautamäki, Pori 59p.
Emilia Mäkelä, Jyväskylä 56p.
(kaksi parasta lopputaistoon)

Kultaisen Harmonikan voittaja:
MARKO KOTILAINEN, JOENSUU

Kilpailukappaleet:
La Mariposita (P. Frosini)
Punching Ball (M. Largance-E. Bouvelle, sov. MK)
Marko Kotilainen (33v) aloitti harmonikansoiton 5-vuotiaana isänsä soittoharrastuksen innoittamana. Marko soittaa Joensuun harmonikkakvartetissa, joka saavutti jaetun 1. sijan harmonikkayhtyeiden SM-kilpailuissa 2008. Hän on myös säestänyt pitkään Motoran kansantanssiryhmiä Rälläkkä-yhtyeensä kanssa. Soittoharrastus on ollut vastapainoa tiedoopinnoille ja väitöskirjatutkimukselle ja nykyisin opetustyölle. Kahden tyttären isä opettaa päätyönään matematiikkaa ja kemiaa lukiossa.

Hopeisen Harmonikan voittaja:
SONJA LAMPINEN, SAARIJÄRVI

Kilpailukappale:
Parempien päivien polkka (säv. Lasse Heikkilä, sov. Teijo Rekonen)
9-vuotias Sonja Lampinen on soittanut harmonikkaa reilut neljä vuotta. Hänen opettajinaan toimivat Teijo Rekonen ja Marjo Petrescu. Sonja tykkää esiintymisestä ja käy usein ilahduttamassa ihmisiä vanhainkodeissa ja palvelutaloissa. Helmikuussa Sonja kokeili laulamista Tenavatähti-kisassa haitarin kanssa ja pääsi sielläkin finaalikierrokselle. Käsityöt kuuluvat Sonjan harrastuksiin.

Sata-Häme Soi järjestetään 28.6.-3.7.2011.

Etusivu