27.01.2009

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan semifinalistit on valittu

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan semifinalistit on valittu. Semifinaalikilpailu käydään Suurella Harmonikkaristeilyllä 1.–2.3.2009. Laivalla valitaan soittajat kesän finaaliin Sata-Häme Soi –juhlille Ikaalisiin. Loppukilpailu nähdään suorana tv-lähetyksenä 24.6.2009.

— Hopeisessa Harmonikassa oli tänä vuonna huomattavan paljon hyvää perusosaamista ja soittotaitoa. Joukosta nousee muutamia pirteitä ja erityisen taitavia persoonallisuuksia. Ilahduttavaa on se, että soittajia on laajasti eri paikkakunnilta kaikkialta Suomesta, sanoo Sata-Häme Soi –juhlien taiteellinen johtaja Kimmo Mattila.

Kultaisen Harmonikan finaalin sääntöjä on muutettu siten, että asiantuntijatuomaristo valitsee kuudesta finalistista neljä toiselle kierrokselle. Näistä neljästä tv-katsojat äänestävät kaksi loppukilpailuun ja tuomaristo valitsee voittajan ”kaksintaistelusoiton” jälkeen. Kultaisen Harmonikan voittaja edustaa Suomea kansainvälisessä Primus Ikaalinen –kilpailussa, joka nähdään jo viidennen kerran suorana tv-lähetyksenä Sata-Häme Soi –juhlilta Ikaalisista 26.6.2009.

Sata-Häme Soi järjestetään Ikaalisissa 37. kerran juhannuksen jälkeisellä viikolla 23.–28. kesäkuuta. Festivaalin ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan maaliskuussa.

Kultaisen Harmonikan semifinalistit 2009:
Katariina Ahjoniemi, Karkkila
Timo Hautamäki, Pori
Tuomas Kinnunen, Joensuu
Kirsi Korpela, Uusikaupunki
Reetta Kumpulainen, Muurame
Mari Laskujärvi, Vilppula
Juho Paltta, Marttila
Timo Sormunen, Siilinjärvi

Hopeisen Harmonikan semifinalistit 2009:
Eetu Elomäki, Pori
Eerika Haikonen, Salo
Julia Himilä, Karkkila
Santra-Maria Leveäoja, Asikkala
Mikko Makkonen, Jyväskylä
Kasimir Mattila, Laukaa
Aleksi Merras, Helsinki
Sara Niittyvirta, Hollola
Arttu Rajala, Ilmajoki
Ville Ryösö, Lappeenranta
Aliisa Räsänen, Pori
Lilli Sorsa, Kirkkonummi
Janina Suihkola, Sievi
Eveliina Suomalainen, Karkkila
Julia Särmäharju, Nummi-Pusula

Sata-Häme Soi järjestetään 23.-28.6.2009.

Etusivu