04.03.2013

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finalistit valittiin harmonikkaristeilyllä

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan 2013 finalistit valittiin Harmonikkaristeilyllä 4. maaliskuuta. Seitsemän Hopeisen Harmonikan ja kuusi Kultaisen Harmonikan kisaajaa valittiin finaaliin, joka soitetaan 3.7.2013 Ikaalisissa Sata-Häme Soi -festivaalilla.

Semifinaalien taso oli tänä vuonna erityisen korkea. Tuomariston puheenjohtaja musiikin tohtori Pasi Hirvonen toteaa, että kesäksi on luvassa huipputasoinen finaali.

Kultainen Harmonikka on viihdeharmonikan Suomen mestaruuskilpailu 15 – 35-vuotiaille soittajille. Lasten Hopeisen Harmonikan soittajat ovat 10-vuotiaita ja nuorempia.

Yleisön suosikiksi semifinaalissa nousivat Petteri Waris Helsingistä ja Eemil Ullgrén Kontiolahdelta.

Harmonikkaristeily kokosi jo 22. kerran harmonikkaväkeä kevättalviselle risteilylle, joka nyt seilattiin ensimmäisen kerran Helsinki-Tallinna -välillä. Risteilylle osallistui noin 2200 harmonikan ja musiikin ystävää.

Kultaisen Harmonikan finalistit 2013
Anton Lehtonen, Eura
Hermanni Morander, Somerniemi
Joni Stein, Haapajärvi
Eveliina Uitto, Kauhajoki
Petteri Waris, Helsinki
Nella-Riina Ylitalo, Kalajoki

Hopeisen Harmonikan finalistit 2013
Onni Aaltokallio, Lappeenranta
Nestori Hujala, Jyväskylä
Emilia Jurvelin, Nivala
Lauri Klem, Lappeenranta
Eemil Ullgrén, Kontiolahti
Linda Ullgrén, Kontiolahti
Vilma Wiren, Kokkola

Tuomaristo:

Pasi Hirvonen, tuomariston puheenjohtaja, musiikin tohtori, Joensuun konservatorion rehtori Elina Leskelä, musiikin maisteri, Espoon Musiikkiopiston lehtori Jonna Pirttijoki, musiikin maisteri, harmonikansoiton opettaja, Härmänmaan musiikkiopisto ja Lapuan musiikkiopisto Markku Lindeman, musiikin maisteri, Tampereen Musiikkiakatemian harmonikansoiton lehtori

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 2.–7.7.2013.

Etusivu