22.07.2014

Kuhmon Kamarimusiikissa yleisöä edellisvuosien tahtiin

Kuhmon Kamarimusiikissa on kävijöitä edellisvuosien tahtiin, sillä sunnuntai-iltaan mennessä oli myyty yli 19.000 lippua. Myös toisen viikon ohjelma on kiinnostanut kuulijoita, joten kokonaismyynnissä päästäneen viime vuoden tasolle.

Lipunmyynti eri konsertteihin on tänä kesänä jakautunut tasaisesti, mutta selviä suosikkejakin on noussut esiin. Toisen viikon konserteista tähän mennessä kysytyin on Pekka Kuusiston yhden miehen orkesteri. Kuusiston loppuunmyydyn esityksen lisäksi hyvin suosittu on myös tiistain konsertti, jossa aiheena on venäläinen baletti.

Kuhmon Kamarimusiikissa on tänä vuonna peräti 208 taiteilijaa. Mukana on nyt myös Suomalainen barokkiorkesteri sekä kaksi kuoroa, joista ensimmäisellä viikolla esiintyi Pietarin kamarikuoro ja toisella viikolla laulaa Tapiolan kamarikuoro.

Festivaalin teemoina ovat nyt seitsemän taidetta ja seitsemän kaupunkia. Ensimmäisen viikon taiteenlajeista erityisesti elokuvamusiikin päivä kiinnosti kuulijoita, kaupungeista taas Wien osoittautui vetovoimaiseksi.

Toinen viikko alkaa näyttämömusiikilla, tiistaina ollaan Pariisissa ja keskiviikkona mm. Transilvaniassa. Torstain aiheena on maalaustaide ja perjantaina kirjallisuus. Kuhmon Kamarimusiikki päättyy lauantaina 26.7. jolloin taiteenlajeista on esillä musiikki. Silloin kuullaan musiikinhistorian keskeisiä merkkiteoksia. Festivaali päättyy Bachin suureen Matteus-passioon.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 13.-26.7.2014.

www.kuhmofestival.fi