19.07.2013

Kuhmossa kuullaan uutta Brouweria, Stasevskaa ja Kremeriä

Kuhmon Kamarimusiikissa kuullaan sunnuntaina 21.7. ensiesityksinä Leo Brouwerin ja Dalia Stasevskan teokset. Gidon Kremerin ja Kremerata Baltican ohjelman Kaikki Gidon Kremeristä uudistettu versio saa ensiesityksensä lauantaina 20.7.

Kuubalaista Leo Brouweria pidetään ehkä merkittävimpänä nykyisistä kitarasäveltäjistä. Hänen teoksensa Prelude de las campanas saa maailmankantaesityksensä sunnuntaina Alberto Mesircan tulkitsemana. Brouwer on säveltänyt teoksen Alberto Mesircan tilauksesta esitettäväksi juuri Kuhmon Kamarimusiikissa.  Kantaesitys kuullaan sunnuntaina klo 21.15 Kuhmo-talossa.

Kapellimestarina ja alttoviulistina tunnettu Dalia Stasevska on myös säveltäjä. Hänen teoksensa Burnt Norton kuullaan sunnuntaina Kuhmon kirkossa. Teos perustuu T.S. Eliotin samannimiseen runoon, joka käsittelee maanpäällisen ja tuonpuoleisen suhdetta.  Dalia Stasevska kertoo, että teos on sävelletty viime kesänä Kuhmossa, ja että se on hyvin henkilökohtainen. Burnt Nortonin esittävät Janne Thomsen, huilu, Martti Rousi, sello, ja Oliver Triendl, piano.

Viulisti Gidon Kremerin ja Kremerata Baltican esitys Kaikki Gidon Kremeristä on saanut uuden visuaalisen ulkoasun ja uutta sisältöä. Kokonaiskuvan Gidon Kremeristä tarjoava monipuolinen ohjelma esitetään nyt ensimmäistä kertaa englanniksi. Soittamisen lisäksi Gidon Kremer kertoo teoksista ja urastaan. Uudistettu versio saa kantaesityksensä lauantaina Kuhmo-talossa.

www.kuhmofestival.fi