28.02.2013

Kuhmoon haetaan jälkeen kamarikriitikoita

Kuhmon Kamarimusiikki ja Kainuun Sanomat etsivät jälleen kamarikriitikoita kirjoittamaan tulevan kesän Kuhmon festivaalista. Haussa on kuusi kamarikriitikon paikkaa.

Ne ovat tarjolla festivaalista kiinnostuneille ihmisille, joiden ei tarvitse olla kirjoittamisen tai musiikin ammattilaisia. He voivat olla pitkäaikaisia kävijöitä tai ensikertalaisia, eri ikäisiä, erilaisten ammattien ja harrastusten edustajia. ”Tärkeintä, että kriitikot haluavat kokea Kuhmon Kamarimusiikin ja kertoa kokemuksistaan myös muille”, kuvaa Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen.

Kesän 2012 kokemukset kamarikriitikoista olivat erittäin positiivisia. Kesälle 2013 pestin sisältöä on hieman uudistettu. Tänä kesänä kamarikriitikot kirjoittavat kahden konsertin sijasta yhdestä konsertista ja sen lisäksi jostain muusta kokemuksesta festivaaliin liittyen. Tämä muu kokemus voi olla esimerkiksi kertomus omasta Kuhmon päivästä tai kokemus jostakin oheisohjelmasta.

Kamarikriitikot kutsutaan Kuhmoon toukokuussa aloitusinfoon. Tuolloin kuullaan kesän festivaalista ja lehden odotuksista.

Varsinainen kriitikon pesti on festivaalin aikana 14.−27. heinäkuuta. Jokaiselle kriitikolle sovitaan oma päivä, jonka konserteista ja oheistapahtumista hän kirjoittaa. Kriitikko saa ilmaiset liput (avec) kahteen konserttiin, joista yhdestä hän kirjoittaa.

Tekstit julkaistaan osittain Kainuun Sanomien printtilehdessä ja kokonaisina Kainuun Sanomien verkkosivuilla. Kuhmon Kamarimusiikki linkittää jutut omille kotisivuilleen ja facebookiin. Kriitikon päivää Kuhmossa kuvataan myös painettuun ja sähköiseen mediaan.

Hakijalta odotetaan kirjoitustaitoa, sitoutumista toukokuun koulutuspäivään sekä yhden päivän läsnäoloa kesän festivaalilla. Lähetä kirjoitusnäytteeksi A4-arkillinen tekstiä, jossa perustelet, miksi juuri Sinut tulisi valita. Kerro kirjeessä myös taustatietosi (nimi, ikä, ammatti, osoite, puhelinnumero, sähköposti). Lähetä teksti 30.3. mennessä festivaalin toimistolle sähköisesti osoitteeseen kuhmo.festival@kuhmofestival.fi. Hakemusten joukosta valitaan kuusi henkilöä kesän kamarikriitikoiksi huhtikuun aikana.

http://www.kuhmofestival.fi