16.07.2010

Kuhmon toisen viikon tähtivieraina Savall, Penderecki ja Kremer

Kuhmon Kamarimusiikin toinen viikko on alkamassa teemoinaan muiden muassa rautaesirippu, meri ja mielen maisema. Viikon odotettuja vieraita ovat sunnuntaina esiintyvä Jordi Savall, torstaina sävellyksiään esittelevä Krzysztof Penderecki ja Gidon Kremer Kremerata Baltica -yhtyeineen.

Lipunmyynti on sujunut tavoitteiden mukaan eikä ensimmäisen viikon helleaalto juuri vaikuttanut. Loppuunmyytyjä konsertteja oli ensimmäisellä viikolla viisi. Yleisöä kiinnostivat tuttujen klassikoiden lisäksi erityisesti Kaija Saariahon ja Astor Piazzollan teokset.

Toisella viikolla on varattu loppuun maanantain meri-teemaan liittyvät konsertit nro 35 ja 36, tiistaina konsertti Lentiiran kirkossa sekä Pekka Kuusiston ja Iiro Rantalan konsertti. Tilaa on kuitenkin vielä hyvin, sillä toisella viikolla on joka päivä vähintään viisi tilaisuutta. Sunnuntaista alkaen kuullaan myös musiikkikurssien konsertteja, joihin on vapaa pääsy.

Kuhmon kaksiviikkoisen festivaalin viimeiset konsertit ovat lauantaina 24.7. Viime vuonna Kuhmossa vietettiin 40-vuotisjuhlaa ja konserttikäyntejä kertyi lähes 39 000, tänä vuonna tilaisuuksia on hiukan vähemmän ja kävijämääräksi ennakoidaan noin 38 000.

http://www.kuhmofestival.fi