22.07.2013

Kuhmon toisen viikon säveltäjävieraana on Sofia Gubaidulina

Kuhmon Kamarimusiikissa vierailee tänä vuonna neljä aikamme maineikkaimpiin kuuluvaa säveltäjää. Toisen viikon säveltäjävieraana on Sofia Gubaidulina, jonka musiikkia kuullaan keskiviikkona kaikissa konserteissa. Keskiviikon viimeisessä konsertissa hän on myös yleisön tavattavissa. Venäläistä Sofia Gubaidulinaa (s. 1931) pidetään yhtenä sukupolvensa merkittävimmistä säveltäjistä. Tunnustuksena ansioistaan hän on saanut mm. suuren Polar- musiikkipalkinnon.

Toinen maineikas säveltäjämystikko Arvo Pärt on esillä maanantaina. Perjantai on omistettu György Kurtágin musiikille. Kuhmon Kamarimusiikin taiteellisen johtajan Vladimir Mendelssohnin mukaan lauantaina tulee haastateltavaksi vielä yksi yllättävä säveltäjävieras vuosisatojen takaa. Lauantain Vivaldi-konsertissa kuullaan myös kaksi konserttoa, joita ei Suomessa ole aiemmin esitetty.

Kuhmon Kamarimusiikin toisen viikon jokaisella päivällä on oma teemansa. Tiistaina kuuluu kansan ääni ja silloin soi musiikki Mozartin Talonpoikaissinfoniasta tangoon. Torstain otsikkona on Nooan arkki ja päivän aikana kuullaan eläinaiheisia teoksia Eläinten karnevaalista Valaan ääniin.

Festivaalin päätöspäivänä liikutaan fantasioissa, syvyyksissä ja paratiisissa. Kaksiviikkoinen festivaali päättyy lauantaina Mozartin musiikkiin otsikolla Kirjeitä paratiisista.

www.kuhmofestival.fi