03.09.2012

Kuhmon, Naantalin, Tampereen ja Turun festivaalit matkaavat Japaniin

Kuhmon Kamarimusiikki, Naantalin musiikkijuhlat, Tampereen Teatterikesä ja Turun musiikkijuhlat osallistuvat tiistaina 4.9. Tokiossa pidettävään Suomen matkailun myyntitilaisuuteen. Moimoi-nimellä kulkeva workshop on ensimmäinen Visit Finlandin järjestämä tilaisuus vuoden 2010 maanjäristyksen ja tsunamin jälkeen.

Workshoppiin on ilmoittautunut 125 japanilaista median ja matkanjärjestäjän edustajaa. Myyjinä on festivaalin ohella muita suomalaisia matkailutoimijoita. Festivaalien osalta Japanin matka on osa Suomen keskeisimpien festivaalin vientihanketta. Hankkeen kautta festivaalit pyrkivät parantamaan kansainvälisten matkanjärjestäjä- ja mediakontaktien määrää, lisäämään yhteistyötä kulttuuri- ja matkailutoimijoiden välillä sekä saamaan entistä enemmän kansainvälisiä kulttuurivieraita.

Festivaalien ohjelmaan Tokiossa kuuluu myös japanilaisten kansainvälisen matkustamisen trendeistä kertova seminaari sekä Suomen suurlähetystön järjestämä lehdistölounas. Lisäksi festivaaleilla on suoria tapaamisia japanilaisten kontaktiensa kanssa.

Japanissa festivaaleja edustavat toiminnanjohtajat: Kuhmon Sari Rusanen, Naantalia Tiina Tunturi, Tamperetta Hanna Rosendahl ja Turkua Liisa Ketomäki.