08.05.2009

Kuhmon Musiikkiyhdistys ry tiedottaa: Eila Sofia Kemppaisen rahaston stipendit jaettu

Kuhmon Musiikkiyhdistys ry:n hallitus on jakanut Eila Sofia Kemppaisen rahaston vuoden 2009 stipendit. Stipendejä jaettiin 3.000 euron arvosta neljälle musiikin ammattiopinnoissa olevalle. Lauri Sallinen sai 1.500 euron stipendin klarinetinsoiton opiskeluun Manhattan School of Musicissa New Yorkissa, Mari Juntunen 600 euron stipendin viulunsoiton opiskeluun Southern Illinois University Edwardvillessä, Minna Seilonen 600 euroa laulukurssiin Saltvikissa Ahvenanmaalla ja Jarkko Klemetti 300 euroa laulutunteihin ja workshoppeihin. Kaikkiaan rahastosta haki stipendejä määräaikaan mennessä 15 henkilöä yli 13.000 euron summalla.

Eila Sofia Kemppaisen rahaston perustettiin vuonna 1992 testamenttilahjoituksen pohjalta. Eila Sofia Kemppainen ei sitonut lahjoituksensa käyttötarkoitusta, mutta yhdistys halusi sitoa varojen käytön Eila Sofia Kemppaisen sydäntä lähellä olleisiin asioihin. Vuodesta 1992 lähtien on Eila Sofia Kemppaisen rahastosta annettu lahjoituksia ja stipendejä kuhmolaisen tai kainuulaisen musiikkielämän edistämiseen ja/tai lahjakkaan suomalaisen tai itäisen naapurivaltion nuoren musiikinopiskelijan tai nuoren taiteilijan koulutuksen tukemiseen.

EILA SOFIA ”Sohvi” KEMPPAINEN (1925 – 1990) teki pääosan elämäntyöstään Kuhmon keskikoulun, sittemmin peruskoulun yläasteen, matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorina. Musiikki oli yksi Sohvi Kemppaisen tärkeimpiä harrastuksia. Hän oli Kuhmon Musiikkiyhdistyksen hallituksen jäsen aivan yhdistyksen perustamisen alkuvuosista lähtien ja yksi niitä henkilöitä, jotka olivat aloittamassa Kuhmon Kamarimusiikki -tapahtumaa ja talkoovoimin sitä rakentamassa.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 12.-26.7.2009.

http://www.kuhmofestival.fi