12.07.2023

Kuhmon Kamarimusiikin musiikkikurssit vetävät opiskelijoita merten takaa vuodesta toiseen – kaukaisimmat kurssilaiset Australiasta saakka

Kuhmon musiikkikurssit käynnistyivät suurilta osin sunnuntaina 9.7. ja jatkuvat perjantaihin 21.7. saakka. Osallistujat ovat nuoria aktiiviharrastajia ja ammattiopiskelijoita. Opettajina toimivat pääasiallisesti festivaalitaiteilijat. Kursseilla opiskellaan yksityis- ja yhtyetunneilla.

Kansainvälisten musiikkikurssien joukossa Kuhmon kurssit pitävät pintansa vuodesta toiseen yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona ammattiopiskelijoille. Nettipohjaisten hakujärjestelmien myötä on tavallista, että kesäksi haetaan monille kursseille ja niistä valitaan loppujen lopuksi parhaimmat vaihtoehdot. Kuhmon kurssit pärjäävät vertailussa korkeatasoisen opetuksen, maineikkaan festivaalin sekä kohtuullisen hintatason ansiosta. Tänä vuonna Kuhmoon on saapunut opiskelijavieraita mm. Australiasta, Yhdysvalloista, Hongkongista, Ruotsista ja Itävallasta.

Yleisö pääsee seuraamaan kurssilaisten musisointia yleisölle avoimilla mestarikursseilla sekä työpaja- ja oppilaskonserteissa.

Kuhmon musiikkikurssien oppilaskonsertit alkavat keskiviikkona 12.7. Konserttiajankohdat ovat:

12.7. kello 12.30 Tuupalan alakoulu
13.7. elklo 12.30 Tuupalan alakoulu
14.7. kello 11.00 Kuhmo-talon Pajakka-sali
14.7. kello 13.00 Työpajakonsertti, Tuupalan alakoulu
19.7. kello 12.30 Tuupalan alakoulu
20.7. kello 12.30 Tuupalan alakoulu
21.7. kello 11.00 Kuhmo-talon Pajakka-sali
21.7. kello 13.00 Työpajakonsertti, Tuupalan alakoulu

Yleisölle avoimet, pääsymaksuttomat mestarikurssit ovat:

Mi-kyung Lee, viulu 10.–21.7, Oppimiskeskus, päärakennus, kotitalousluokka 2
Konstantin Bogino, piano 13.–18.7, Piilolan lukio, luokka 120
Olli Mustonen, piano 18.7. sekä 20.7., Kuhmo-talon Pajakka-sali

Konserttiohjelmat julkaistaan Kamarimusiikin nettisivuilla osoitteessa www.kuhmofestival.fi osana muuta konserttiohjelmaa. Mestarikurssien aikataulut sekä kurssikonserttien ohjelmat löytyvät myös Kuhmo-talon ja lipputoimiston ilmoitustauluilta.

Erityisen lahjakkaalle ja ansioituneelle instrumentalistille tai yhtyeelle jaetaan musiikkikurssien lopussa Oleg Kagan -muistorahaston 1  000 euron stipendi. Stipendi julkistetaan 21.7. kello 11.00 pidettävän kurssin päätöskonsertin yhteydessä sekä musiikkikurssien nettisivuilla.

Kuhmon musiikkikursseja tukevat avustuksin opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Kuhmon kaupunki.

Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja kävijämäärältään suurin kamarimusiikin tapahtuma. Festivaali soi Kuhmossa heinäkuussa kahden viikon ajan. Itävaltalaisen Die Festspiele – musiikkilehden mukaan Kuhmon festivaalin vahvuuksia ovat ”siniset järvet, valoisat yöt, kotoisa tunnelma ja ainutlaatuinen musiikki”. Kesällä 2023 kamarimusiikki soi Kuhmossa 53. kerran 9.−22. heinäkuuta.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

12.01.2024

Kuhmon Kamarimusiikki tutkiskelee rajoja

Kuhmon 54. Kamarimusiikki soi tänä vuonna 14.−27. heinäkuuta. Festivaalin taiteelliset johtajat, viulistipari Minna Pensola ja Antti Tikkanen ovat suunnitelleet ohjelmiston Rajalla-teeman ympärille. Aihetta käsitellään monesta suunnasta, muun muassa maantieteellisesti, kielellisesti, kulttuurisesti, sosiaalisesti, henkisesti ja fyysisesti.…