23.07.2011

Kuhmon Kamarimusiikki ylitti tavoitteensa

Kuhmon Kamarimusiikki ylitti tänä vuonna yleisötavoitteensa. Suomen suurin kamarimusiikkijuhla houkutteli yli tuhat kävijää enemmän kuin vuosi sitten, kun ennakkoon arvioitiin päästävän viimevuotiselle tasolle. Festivaalin päätöspäivänä kokonaiskävijämääräksi laskettiin yli 37 000.

Juhlien aikana oli yhteensä 76 konserttia, joissa esiintyi yli 140 taiteilijaa. Hyvä yleisömenestys johtui erityisesti kuulijoiden jakautumisesta tasaisesti kaikkiin tilaisuuksiin. Loppuunmyytyjä konsertteja oli kahdeksan. Kuhmon lisäksi konsertoitiin myös Sotkamon Vuokatissa sekä Kuikan kämpällä lähellä itärajaa. Festivaalin talous pysyy tasapainossa, sillä lipputuloja tulee kertymään noin 480 000 euroa, eli puolet kokonaisbudjetista.

Ensi kesänä Kuhmossa soitetaan ja lauletaan kahden viikon ajan 15. – 28.7. Konsertteja on entiseen tapaan viidestä kuuteen päivittäin. Luvassa on uusia esiintyjiä, mutta myös suuri osa tutuista Kuhmon taiteilijoista jatkaa. Jousikvarteteista mukana ovat ainakin Danel, Meta4 ja Enesco. Maineikkaan Kronos-kvartetin tulosta neuvotellaan parhaillaan.

Taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn kertoo, että luvassa on Kuhmon muusikkokunnalle sopivia sovituksia suurista teoksista. Viime vuosina Kuhmossa on ollut tapana esittää myös oopperaa. Ensi kesänä vuorossa on suosikkiooppera Carmen Peter Brookin versiona, jossa teos on kiteytetty neljän solistin esitettäväksi. Suunnitelmissa on myös operetin esittäminen ensimmäistä kertaa Kuhmossa.

Yhtenä koko festivaalin aiheena ovat uskonnot eri muodoissaan. Luvassa on muiden muassa rituaalisia tansseja, raamatullista musiikkia, buddhalaisuutta, ortodoksisuutta ja islamia sulassa sovussa. Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään ensi kesänä 43. kerran.

Kuhmon Kamarimusiikin 990 000 euron budjetista puolet katetaan lipputuloilla. Muusta rahoituksesta vastaavat Opetusministeriö, Kuhmon kaupunki, Ulkoasiainministeriö ja yritysyhteistyökumppanit. Vuoden 2011 yhteistyökumppanit ovat OP-Pohjola-ryhmä partnerina sekä ystävä-yrityksinä Canorama Oy, E.ON, ET-lehti, F-Musiikki Oy, Kainuun Sanomat Oy, Kaisanet Oy, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera, Kuhmo Oy, Osuuskauppa Maakunta, Toyota Auto Finland Oy, UPM ja VTT.

http://www.kuhmofestival.fi