20.04.2011

Kuhmon Kamarimusiikki tarjoaa myös kuvataidetta

Kuhmon Kamarimusiikin vieraat saavat tänäkin kesänä nauttia myös kuvataiteesta. Kuhmo-talossa on Kamarimusiikin ajan esillä Esa Riipan grafiikkaa ja Vesa Varrelan lasiteoksia. Näyttely on avoinna kamarimusiikkijuhlan ajan 10.– 23. heinäkuuta.

Esa Riipan aiheet ovat usein maisemia ja asetelmia. Hienovarainen värimaailma, omaleimainen melankolia ja yllättävien elementtien yhdistämisestä syntyvät ajatukset ovat tehneet Esa Riipasta yhden pidetyimmistä suomalaisista graafikoista.

Esa Riippa on pitänyt vuodesta 1972 lähtien lukuisia näyttelyitä Suomessa ja useissa Euroopan maissa. Riipan töitä on mm. Ateneumissa ja Amos Anderssonin taidemuseossa. Hän on saanut kuvataiteen valtionpalkinnon 1977 ja Pro Finlandia –mitalin 2000.

Vesa Varrelan lasiteosten värit, valot ja heijastukset pääsevät hyvin oikeuksiinsa Kuhmo-talon valoisassa lämpiössä. Varrela tuo näyttelyyn suurikokoisia ”surffilaudoiksi” nimittämiään teoksia sekä puhallettuja uniikkiteoksia.

Vesa Varrela tunnetaan erityisesti uniikeista lasiesineistä ja arkkitehtuuriin nivoutuvista installaatioista. Hän yhdistää graafisissa ja koristeellisissa teoksissaan lasiin usein myös muita materiaaleja. Varrela on ollut mukana lähes sadassa yhteisnäyttelyssä ympäri maailmaa, pitänyt useita omia näyttelyitä ja tehnyt taideteoksia julkisiin tiloihin.

Jo perinteinen kesänäyttely Kuhmon Osuuspankissa tarjoaa tänä vuonna suomalaisten konstruktivistien maalauksia ja grafiikkaa Pohjola Pankin Taidesäätiön kokoelmista. Näyttelyn taiteilijat ovat Sam Vanni, Ernst Mether-Borgström, Lars-Gunnar Nodström, Göran Augustson ja Juhana Blomstedt. Festivaalin pääpartnerin OP-Pohjola-ryhmän ja Kuhmon Osuuspankin tuottama näyttely on avoinna 1.−24. heinäkuuta.

http://www.kuhmofestival.fi