21.07.2016

Kuhmon Kamarimusiikki soi vielä neljä päivää

Kuhmon Kamarimusiikin konserteissa oli keskiviikkoon mennessä käynyt jo lähes 23 000 kuulijaa. Festivaalin yli 70 konsertista loppuunmyytyjä on ollut 12, mutta perjantain ja lauantain konserteissa on vielä paikkoja.

Kuhmon tämän vuoden teemana on Maailmankylä ja niinpä perinteisen kamarimusiikin lisäksi on kuultu myös harvinaisempaa musiikkia eri puolilta maailmaa. Yksi kohokohtia on jo tähän mennessä ollut Danel-kvartetin kokonaisesitys Dmitri Shostakovitshin jousikvartetoista. Suuren suosion saanut 15 kvarteton sarja päättyy perjantaina. Suuri osa Kuhmon muusikoista on ollut yleisön vanhoja tuttuja. Uutta ilmettä festivaalille ovat antaneet useat nuoret taiteilijat, jotka valittiin esiintymään koesoiton perusteella.

Yleisön suosikkiteos oli perinteiseen tapaan Franz Schubertin Forelli-kvintetto, mutta myös uusi musiikki on kiinnostanut. Kantaesityksiä Kuhmossa on tänä kesänä kuultu kolme, säveltäjinä Juha T. Koskinen, Jukka Tiensuu ja Marcelo Nisinman. Festivaalin tähän mennessä yllättävin esitys oli Gareth Lubben yläsäveliin perustuva kaksiääninen laulu.

Festivaalin päättää lauantaina Astor Piazzollan tango-ooppera Maria de Buenos Aires, joka esitetään lisäksi Iisalmessa perjantaina.

www.kuhmofestival.fi

www.facebook.com/kuhmofestival