24.05.2010

Kuhmon Kamarimusiikki soi tiistaina Pariisissa

Kuhmon Kamarimusiikki jatkaa pitkäaikaista yhteistyötä Pariisissa Suomen Ranskan insituutin kanssa: tiistaina 25.5. klo 20 pidetään instituutin tiloissa Kuhmon Kamarimusiikin konsertti. Konsertissa esiintyvät viulistit Vanessa Szigeti ja Mi-Sa Yang, pianistit Natalia Kudritskaya, Laura Mikkola ja Andrea Rucli, alttoviulisti Aurelie Deschamps, sellisti Joona Pulkkinen, kontrabasisti Odile Simon sekä Enescu-kvartetti – kaikki tulevan kesän festivaalin taiteilijoita.

Ohjelmassa on maailman kantaesityksenä Matthew Witthalin teos Pine Tree, Dreaming. Teos on Kuhmon Kamarimusiikin sävellyskilpailun 2009 satoa ja saa Suomen kantaesityksensä festivaalin aikana 12.7. Myös tulevan kesän säveltäjävieraan Kaija Saariahon tuotantoa kuullaan. Konsertissa esitetään Balladi pianolle sekä Je sens un deuxième coeur, osa V. Lisäksi kuullaan Clara Schumannin Pianokonsertto nro 1 A-duuri op. 7 Robert Schumannin sovituksena pianolle ja jousikvintetille, Robert Schumannin Profeettalintu op. 82/7 sekä George Enesculta kappaleita sooloviululle sekä Romanialainen rapsodia.

Ennen konserttia instituutin tiloissa pidetään Finland Festivalsin -vientihankkeeseen kuuluvien festivaalien markkinointitilaisuus pariisilaisille matkanjärjestäjille ja medialle. Vastaavanlaisia markkinointitilaisuuksia festivaalit ovat pitäneet tämän vuoden puolella jo aiemmin Pietarissa, Tukholmassa ja Berliinissä. Vientihankkeen tarkoituksena on kehittää ulkomaalaisten matkanjärjestäjien ja festivaalien suhteita, lisätä ulkomaalaisten kulttuurimatkailijoiden ja mediajulkisuuden määrää. Vientihankkeeseen kuuluvat Kuhmon Kamarimusiikin lisäksi Savonlinnan Oopperajuhlat, Helsingin juhlaviikot, Tampereen Teatterikesä, Sodankylän elokuvajuhlat, Turun musiikkijuhlat, Sata-Häme Soi sekä Tuusulanjärven kamarimusiikki.

Kaikissa myyntitilaisuuksissa festivaaleilla on ollut mukana myös matkailuyhteistyökumppaneita. Pariisiin Kuhmon Kamarimusiikin hallinto- ja talousjohtaja Sari Rusasen rinnalle lähtee Ready to Go -matkatoimiston ranskankielisen alueen agentti Vesa Melamies. Myynnissä festivaalin ohella on koko Idän Taigan tarjonta niin kuin myös Kainuun kv-puolen tuotteitakin.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 11.-24.7.2010.