08.04.2011

Kuhmon Kamarimusiikki soi Pariisissa

Kuhmon Kamarimusiikki ja Suomen Ranskan instituutti jatkavat yhteistyötään. Kuhmon Kamarimusiikin konsertti järjestetään instituutin tiloissa toukokuun 10. päivänä. Ohjelmassa on Robert Schumannin, Franz Lisztin, Philippe Hersantin, Leoš Janáčekin ja Antonin Dvořákin musiikkia, esiintyjinä ovat Kuhmon kesästä tutut Pariisissa asuvat taiteilijat.

Kuhmon Kamarimusiikki ja Suomen Ranskan instituutti ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2000 alkaen. Kuhmolle konsertti on merkittävä tilaisuus tehdä tapahtumaa tutuksi myös ranskalaisille matkanjärjestäjille ja medialle.

Pariisin latinalaiskorttelin sydämessä toimiva Suomen Ranskan instituutti pyrkii monipuolisen ohjelmistonsa avulla edistämään suomalaisen kulttuurin ja tieteen tuntemusta Ranskassa sekä lisäämään näiden alojen yhteistyötä maiden välillä. Instituutin tämän vuoden teemana on toiseuden kohtaaminen. Kevään aikana kulttuurikeskuksessa esiintyvät Kuhmon Kamarimusiikin lisäksi muun muassa nykytanssiryhmä Company Kivitasku sekä Kaj Chydenius taustallaan Tapani Kokon veistoksista ja maalauksista koostuva näyttely.

Kuhmon Kamarimusiikki soi Kuhmossa 10. – 23. heinäkuuta. Kesän teemana ovat musiikin muodonmuutokset.

http://www.kuhmofestival.fi