08.06.2010

Kuhmon Kamarimusiikki soi myös lapsille ja nuorille

Kuhmon Kamarimusiikissa muistetaan tänä vuonna entistäkin enemmän lapsia ja nuoria. Koko musiikkijuhla alkaa Benjamin Brittenin oopperalla Pieni nokipoika, nuorille tarjotaan vapaata pääsyä useisiin konsertteihin ja lisäksi lapsille on tarjolla musiikkisatu.

Oopperaa Pieni nokipoika toteuttamassa on Kuhmon Kamarimusiikin taiteilijoiden lisäksi 59 kuhmolaista nuorta. Brittenin suositussa oopperassa myös yleisö pääsee esiintymään, kun yhteiset laulut opetellaan illan aikana. Ooppera esitetään sunnuntaina 11.7. klo 18 Kuhmo-talossa.

Maanantaina 12.7. ja tiistaina 13.7. Kuhmon Kamarimusiikki tarjoaa 10–18 -vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn konsertteihin. Lippuja saa Kontion koulun lipputoimistosta. Ilmaisella konserttilipulla saa lisäksi kaakaon tai mehun Kontion kahvilasta.

Nuorilla ja lapsilla on Kuhmossa nyt myös mahdollisuus tavata kesän taiteilijoita, jotka kertovat soittimestaan ja esittämästään musiikista. Torstaina 15.7. klo 14 tavataan Kuhmo-talon kahviossa sellisti Martti Rousi ja perjantaina Pajakka-salissa pianisti Paavali Jumppanen. Nuorten taiteilijoiden esityksiä taas voi kuulla musiikkikurssilaisten konserteissa 18.7. alkaen. Kurssilaisten konsertteihin on vapaa pääsy.

Perjantaina 23.7. kuullaan Kontion salissa musiikkisatu Itämainen prinsessa, jonka ovat valmistaneet musiikkikurssien opettaja Grazyna Zeranska-Gebert ja hänen oppilaansa. Satu on tarkoitettu alle kymmenvuotiaille lapsille, ja tähänkin tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kuhmon Kamarimusiikki soi 11.7. – 24.7. Lapsille ja nuorille suunnatun ohjelman Kuhmon Kamarimusiikissa on mahdollistanut Suomen Kulttuurirahaston tuki.

http://www.kuhmofestival.fi