21.07.2020

Kuhmon Kamarimusiikki soi jälleen

Ihan oikea Kuhmon Kamarimusiikin konsertti? Kyllä! Perjantaina 24.7. klo 18.30 kuullaan Kuhmon kirkossa kesäisiä urkusäveliä Wolfgang Abendrothin soittamana. Konsertin ohjelmassa ovat Johann Sebastian Bachin Passacaglia ja fuuga c-molli, Dietrich Buxtehuden Fuuga C-duuri, Christian Heinrich Rinckin Konsertto F-duuri “Huilukonsertto” sekä Alexandre Guilmantin Sonaatti nro 1 d-molli op. 42.

Osnabrückissa, Saksassa vuonna 1978 syntynyt Wolfgang Abendroth varttui musikaalisessa perheessä. Hän suoritti ammattiopintonsa Kölnin musiikkikorkeakoulussa opiskellen pianon- ja urkujensoittoa, improvisaatiota, orkesterinjohtoa ja laulua. Abendroth on palkittu useissa kansainvälisissä kilpailuissa ja hän on esiintynyt laajasti ympäri Eurooppaa ja Etelä-Amerikassa. Vuonna 2002 hänet nimitettiin Düsseldorfin Johanneskirkon kanttoriksi ja urkuriksi. Samalla hän johtaa kirkon kuoroa sekä Düsseldorfin kamarikuoroa ja opettaa Herfordin kirkkomusiikkikorkeakoulussa sekä Kölnin musiikkikorkeakoulussa. Työstään kotikaupunkinsa musiikkielämän hyväksi Wolfgang Abendroth on palkittu Düsseldorfin kaupungin virallisella tunnustuksella.

Ennakkomyynti konserttiin on sekä Kuhmo-talossa että Kamarimusiikin Torikadun toimistolla. Kuhmo-talosta lippuja voi käydä ostamassa maanantaista keskiviikkoon klo 14–16 sekä torstaina ja perjantaina klo 15.30–16. Ennakkomyynti Kuhmon Kamarimusiikin toimistolla on perjantaina klo 13–16. Lipunmyynti paikan päällä kirkon pääovella alkaa klo 17.30. Liput voi hankkia myös netistä osoitteesta www.lippupiste.fi/city/kuhmo-328. Lippujen hinta on 10 euroa.

Konsertissa tulee muistaa koronan turvaohjeet. Tule tilaisuuteen vain terveenä. Valitse paikkasi siten, että huolehdit 1,5–2 metrin turvavälistä. Käsidesiä on tarjolla ulko-ovilla. Vältä jonoja ostamalla liput ennakkoon.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Kuhmon seurakunnan kanssa. Kaikki Kuhmon Kamarimusiikkiin kesälle 2020 töihin ja talkoisiin lupautuneet pääsevät konserttiin ilmaiseksi.