28.10.2022

Kuhmon Kamarimusiikki: Rohkeasti Reunalla Kuhmossa

Heinäkuussa kuvattiin Kuhmossa Oulu2026:n ensimmäinen Rohkeasti Reunalla -ohjelma. Rohkeasti Reunalla on yksi kolmesta Oulu2026-kulttuuriohjelman teemoista, se nostaa esille Euroopan reuna-alueet ja niiden ihmiset.

Kesän kuvaukset saavat maailmanensi-iltansa maanantaina 31.10. kello 12. Ohjelma julkaistaan Oulu2026:n sivulla www.oulu2026.eu sekä Pohjoinen kulttuurivirta -sivulla www.pohjoinenkulttuurivirta.fi.

Kuhmon kaupunki ja Kuhmon Kamarimusiikki järjestävät kaikille avoimen ensi-illan Kuhmon kaupunginkirjastolla kello 11.45 alkaen. Kaikki Oulu2026-alueen kunnat, kaupungit, asukkaat ja toimijat haastetaan mukaan jakamaan tunnelmia kotikatsomoista käsin. Julkaisuihin mukaan hastagit #oulu2026official, #kuhmofestival, #kuhmo ja #kulttuuriilmastonmuutos.

Filmissä keskustellaan Kuhmon merkityksestä Suomelle, Euroopalle ja jopa koko maailmalle. Mukana ’kulttuurikotkotin’ Aapo Kukon virittämissä keskusteluissa ovat Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä, Juminkeon perustaja Markku Nieminen sekä Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen, taiteelliset johtajat Minna Pensola ja Antti Tikkanen sekä hollantilainen Storioni-trio. Rönttösten leipomista opettaa Kaesan kotileipomon yrittäjä Henriikka Huusko. Ohjelman tekstitykset ovat suomeksi ja englanniksi.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

24.07.2023

Kuhmon Kamarimusiikki päättyi suureen suosioon – Vuoden 2024 teema on Rajalla

Kuhmon Kamarimusiikki on palannut jälkeen entiseen loistoonsa. Lauantaina päättyneen festivaalin konserttikäyntien määrä ylitti 23.500 kävijän määrän. Kesä oli ensimmäinen uusien taiteellisten johtajien Minna Pensolan ja Antti Tikkasen suunnittelutyön tulos. Festivaalin teemalla Juuret ja siivet kunnioitettiin…