28.10.2022

Kuhmon Kamarimusiikki: Rohkeasti Reunalla Kuhmossa

Heinäkuussa kuvattiin Kuhmossa Oulu2026:n ensimmäinen Rohkeasti Reunalla -ohjelma. Rohkeasti Reunalla on yksi kolmesta Oulu2026-kulttuuriohjelman teemoista, se nostaa esille Euroopan reuna-alueet ja niiden ihmiset.

Kesän kuvaukset saavat maailmanensi-iltansa maanantaina 31.10. kello 12. Ohjelma julkaistaan Oulu2026:n sivulla www.oulu2026.eu sekä Pohjoinen kulttuurivirta -sivulla www.pohjoinenkulttuurivirta.fi.

Kuhmon kaupunki ja Kuhmon Kamarimusiikki järjestävät kaikille avoimen ensi-illan Kuhmon kaupunginkirjastolla kello 11.45 alkaen. Kaikki Oulu2026-alueen kunnat, kaupungit, asukkaat ja toimijat haastetaan mukaan jakamaan tunnelmia kotikatsomoista käsin. Julkaisuihin mukaan hastagit #oulu2026official, #kuhmofestival, #kuhmo ja #kulttuuriilmastonmuutos.

Filmissä keskustellaan Kuhmon merkityksestä Suomelle, Euroopalle ja jopa koko maailmalle. Mukana ’kulttuurikotkotin’ Aapo Kukon virittämissä keskusteluissa ovat Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä, Juminkeon perustaja Markku Nieminen sekä Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen, taiteelliset johtajat Minna Pensola ja Antti Tikkanen sekä hollantilainen Storioni-trio. Rönttösten leipomista opettaa Kaesan kotileipomon yrittäjä Henriikka Huusko. Ohjelman tekstitykset ovat suomeksi ja englanniksi.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

04.04.2024

Kuhmon Kamarimusiikin musiikkikurssit tarjoavat huipputason opetusta

Haku 54. Kuhmon musiikkikursseille on parhaillaan käynnissä ja tarjolla on jälleen huippuluokan opetusta. Opettajien joukossa vilisee ammattilaisia kotimaan ja Euroopan tärkeimmistä opinahjoista sekä festivaalikentältä. Mukana ovat muun muassa Kölnin musiikkikorkeakoulun tuore pianoprofessori Joonas Ahonen, Eurooppalaisen…

12.01.2024

Kuhmon Kamarimusiikki tutkiskelee rajoja

Kuhmon 54. Kamarimusiikki soi tänä vuonna 14.−27. heinäkuuta. Festivaalin taiteelliset johtajat, viulistipari Minna Pensola ja Antti Tikkanen ovat suunnitelleet ohjelmiston Rajalla-teeman ympärille. Aihetta käsitellään monesta suunnasta, muun muassa maantieteellisesti, kielellisesti, kulttuurisesti, sosiaalisesti, henkisesti ja fyysisesti.…