28.10.2022

Kuhmon Kamarimusiikki: Rohkeasti Reunalla Kuhmossa

Heinäkuussa kuvattiin Kuhmossa Oulu2026:n ensimmäinen Rohkeasti Reunalla -ohjelma. Rohkeasti Reunalla on yksi kolmesta Oulu2026-kulttuuriohjelman teemoista, se nostaa esille Euroopan reuna-alueet ja niiden ihmiset.

Kesän kuvaukset saavat maailmanensi-iltansa maanantaina 31.10. kello 12. Ohjelma julkaistaan Oulu2026:n sivulla www.oulu2026.eu sekä Pohjoinen kulttuurivirta -sivulla www.pohjoinenkulttuurivirta.fi.

Kuhmon kaupunki ja Kuhmon Kamarimusiikki järjestävät kaikille avoimen ensi-illan Kuhmon kaupunginkirjastolla kello 11.45 alkaen. Kaikki Oulu2026-alueen kunnat, kaupungit, asukkaat ja toimijat haastetaan mukaan jakamaan tunnelmia kotikatsomoista käsin. Julkaisuihin mukaan hastagit #oulu2026official, #kuhmofestival, #kuhmo ja #kulttuuriilmastonmuutos.

Filmissä keskustellaan Kuhmon merkityksestä Suomelle, Euroopalle ja jopa koko maailmalle. Mukana ’kulttuurikotkotin’ Aapo Kukon virittämissä keskusteluissa ovat Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä, Juminkeon perustaja Markku Nieminen sekä Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen, taiteelliset johtajat Minna Pensola ja Antti Tikkanen sekä hollantilainen Storioni-trio. Rönttösten leipomista opettaa Kaesan kotileipomon yrittäjä Henriikka Huusko. Ohjelman tekstitykset ovat suomeksi ja englanniksi.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

12.01.2023

Kuhmon Kamarimusiikissa kohotaan lentoon juuria unohtamatta

Kuhmon Kamarimusiikki uudistuu ensi kesänä monin tavoin. Uudet taiteelliset johtajat Minna Pensola ja Antti Tikkanen toteuttavat nyt ensimmäistä kertaa kokonaan oman ohjelmansa. Heidän kädenjälkensä näkyy lajien kirjossa, säveltäjävieraiden ja ensiesitysten määrässä ja uusissa kiinnostavissa esiintyjissä.…

Lue lisää

22.07.2022

Kuhmon Kamarimusiikissa ensi kesänä kolme tilausteosta

Kuhmon Kamarimusiikki tarjoaa vuonna 2023 kolme uutta sävellystä. Kamarimusiikki on tilannut Outi Tarkiaiselta teoksen basettiklarinetille ja jousikvartetille. Yhteistyössä Santa Fe Chamber Music Festivalin, Wigmore Hallin ja Elbphilharmonien kanssa on tilattu jousikvartetto Charlotte Braylta. Sampo Kasurisen säveltämä ja Aina Bergrothin kirjoittama uusi kamariooppera…

Lue lisää