09.04.2009

Kuhmon Kamarimusiikki matkaa Helsinkiin ja Pariisiin

Heinäkuussa 40-vuotisjuhla

Kuhmon Kamarimusiikin pääkoitos on itse festivaali heinäkuussa Kuhmossa, mutta Kuhmon taitureista on mahdollisuus nauttia jo ennakkoon toukokuussa. Festivaali on esillä sekä Pariisissa että Helsingissä.

Pariisissa järjestetään Kuhmo à Paris –konsertti 6. toukokuuta klo 20 Suomen Ranskan Instituutin tiloissa. Instituutissa on pohdittu vuoden 2009 aikana rajoja ja niiden ylittämistä sekä geopoliittisesta, historiallisesta että inhimillisestä yksilön näkökulmasta. Talvikaudella keskustelua käytiin rajojen merkitystä kansakunnan identiteetin muotoutumisen kannalta ja Suomen historian näkökulmasta, kevään ja kesän ohjelmistossa painottuvat yksilölliset kokemukset erilaisissa rajatilanteissa. Kuhmon konsertissa teemaa käsitellään tradition ja uusien näkemysten, elämän ja tuonpuoleisen sekä nuoruuden ja nerouden rajojen kautta. Konsertissa soitettavat teokset ovat Beethovenin jousikvartetto F-duuri op. 18/1, Schnittken pianokvintetto sekä Mendelssohnin jousioktetto Es-duuri op. 20. Konsertissa soittavat Kuhmon Kamarimusiikin residenssiyhtye Meta4, Enescu-kvartetti sekä pianisti Andrea Rucli.

Helsingin Ritarihuoneessa pidettävää konserttia voisi kutsua jo perinteiseksi Kuhmon kesää viritteleväksi kevätkonsertiksi. Konsertti pidetään 14. toukokuuta klo 19. Ohjelmassa ovat Beethovenin jousikvartetto nro 13 B-duuri op. 130 sekä Brahmsin jousikvintetto nro 2 D-duuri op. 111. Meta4:n kanssa konsertissa esiintyy festivaalin taiteellinen johtaja, alttoviulutaiteilija Vladimir Mendelssohn.

Kuhmon Kamarimusiikki soi Kuhmossa 12.−25. heinäkuuta. Kesä on Kuhmon 40-vuotisjuhla. Ohjelmassa on yli 70 konserttia ja esiintyjinä noin 150 suomalaista ja kansainvälistä huippumuusikkoa Pinchas Zukermanista ja Natalia Gutmanista lähtien. Kahden viikon aikana Kuhmossa kuljetaan Euroopasta Aasiaan, kohdataan satuja ja tarinoita ja kuullaan tuttuja klassikoita, todellisia harvinaisuuksia ja yllätyksiä.

http://www.kuhmofestival.fi