09.06.2009

Kuhmon kamarimusiikki kiinnostaa

Ennakkomyynti vilkkaampaa kuin vuosiin

Kuhmon Kamarimusiikin liput ovat käyneet kaupaksi paremmin kuin vuosiin. Tähän mennessä lippuja on myyty jo lähes 15 000, eli tuhat enemmän kuin aiempina vuosina tähän aikaan.

Myös kausilippuja on nyt myyty enemmän kuin aiemmin. Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 12.−25.7.2009.

Ennakkomyynnin suosikkeja ovat olleet viikonloppujen konsertit. Eniten lippuja on ostettu ensimmäisen viikon lauantain wieniläiskonserttiin ja toisen viikon lauantain iltakonserttiin. Hyvin suosittuja ovat olleet myös ensimmäisen viikon perjantain pitkä konsertti, jonka teemana ovat kyyneleet, Tonava-aiheinen konsertti sekä tangokonsertti. Viime kesänä Kuhmon Kamarimusiikkiin myytiin lähes 32 000 lippua. Lipunmyynniltään Kamarimusiikki oli viime vuonna Suomen viidenneksi suurin festivaali.

Kuhmon kamarimusiikki järjestetään nyt 40. kerran. Kahden viikon aikana Kuhmossa kuljetaan Euroopasta Aasiaan, kohdataan satuja ja tarinoita ja kuullaan tuttuja klassikoita, todellisia harvinaisuuksia ja yllätyksiä. Juhlavuoden ohjelmassa on yli 70 konserttia ja esiintyjinä noin 150 suomalaista ja kansainvälistä huippumuusikkoa Pinchas Zukermanista ja Natalia Gutmanista lähtien.

http://www.kuhmofestival.fi