29.02.2012

Kuhmon Kamarimusiikki jälleen mukana Vuokatin konserteissa

Uutuuksina musiikillinen illallinen ja kuljetuksen sisältävät matkapaketit

Kainuun matkailullinen kärki Vuokatti ja kulttuurinen kärki Kuhmon Kamarimusiikki löivät kättä viime kesänä, kun Kamarimusiikki jalkautui Vuokattiin konsertin muodossa. Tänä kesänä Vuokatti ja Kuhmo kulkevat jo käsi kädessä, kun festivaali soi toistamiseen Vuokatissa. Sokos Hotel Vuokatissa on Kuhmon konsertti 25. heinäkuuta. Kesän uutuuksia ovat konsertin jälkeen tarjolla oleva musiikillinen illallinen sekä kuljetuksen, majoituksen ja konserttilipun sisältävät matkapaketit.

Vuokatin konsertissa kuullaan Ludwig van Beethovenin Muunnelmia C-duuri WOoO 28 ”La ci darem la mano” Mozartin oopperasta Don Giovanni, Bohuslav Martinůn Kolme madrigaalia sekä Antonín Dvořákin Sypressejä. Esiintyjiä kuljetetaan Vuokattiin taas pieni bussillinen, sillä mukana ovat oboistit Nicholas Daniel, Kyeong Ham ja Blanca Gleisner, viulistit Mi-Sa Yang, Ilya Gringolts ja Anahit Kurtikyan, alttoviulistit Thomas Riebl ja Aurélie Deschamps sekä sellisti David Cohen. Konsertti alkaa hotellin auditoriossa klo 17.45.

Konsertin jälkeen on illallismahdollisuus hotellin Kainuuravintola Kipossa. Illallisen aluksi kuullaan George Enescun Unkarilainen rapsodia. Sen esittää Enesco-kvartetti, jossa soittavat viulua Florin Szigeti ja Constantin Bogdanas, alttoviulua festivaalin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn sekä selloa Dorel Fodoreanu. Ravintolan keittiömestarin illallismenu alkaa purjo-perunakeitolla lisukkeina vichyssoise ja myslileipä, mitä seuraa etanat Roquefort. Pääruoaksi on marmoroitua härkää Café de Paris -voilla, punaviinikastikkeella ja perunagnoccheilla. Jälki-ruokana tarjotaan Sacher-kakkua, Tokaji-marinoituja mansikoita ja wienernougatmoussea. Joko tuli vesi kielelle? Illallisvarauksen voi tehdä hotellin myyntipalveluun.

Vuokatti on tarjonnut laaja-alaisesti majoitusta festivaalin ajalle jo vuosia. Uutta tulevana kesänä ovat Sokos Hotel Vuokatin tekemät paketit, jotka sisältävät sekä majoituksen ja konserttiliput että kuljetukset Kuhmon ja Vuokatin välillä. Tyypilliseen pakettiin kuuluu kahden vuorokauden majoitus, aamiainen, asiakassauna sekä konserttiliput ja kuljetus yhdelle päivälle, hinnat alkaen 168 e/hlö/2 vrk 2-hengen huoneessa.

Kuhmon ja Vuokatin yhteistyöllä on monia tavoitteita: Kuhmon Kamarimusiikki lisää Vuokatin alueen monipuolisuutta kulttuurin saralla, Vuokatti puolestaan tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia majoituspalveluita Kuhmon kävijöille. Yhteistyöllä tavoitellaan myös uusia, liikunnan ja kulttuurin yhdistäviä kävijöitä.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 15.-28.7.2012.

http://www.kuhmofestival.fi