08.03.2012

Kuhmon Kamarimusiikki ja Helene Schjerfbeck Villa Gyllenbergissä

Kuhmon Kamarimusiikki soi kahdessa konsertissa maaliskuussa Helsingin Kuusisaaressa sijaitsevassa taidemuseo Villa Gyllenbergissä. Taidemuseossa avattiin 29.2. laaja Helene Schjerfbeckin töiden näyttely, minkä kanssa Kuhmon konsertit on yhdistetty.

Kuhmon konsertit ovat torstaina 15.3. ja 22.3. Ensimmäisessä konsertissa kuullaan enimmäkseen Mozartin teoksia ja toisessa Beethovenin musiikkia. Konsertit ovat ensisijaisesti lahjakkaiden Suomessa asuvien nuorten pianistien esiinmarssi. Konserteissa esiintyvät pianistit Marko Hilpo, Sanna Iljin, Emil Jensen, Miro Kari, Kiril Kozlovsky ja Matleena Nyman. Nuoret pianistit eivät esiinny yksin vaan yhdessä muiden nuorten lahjakkaiden muusikoiden kanssa. Mukana ovat viulistit Sara Etelävuori ja Siljamari Heikinheimo, alttoviulisti Barbora Hilpo, sellistit Jaani Helander, Lukas Stasevskij ja Jonathan Roozeman sekä klarinetisti Taavi Oramo. Beethoven-konsertissa nuorten ohella esiintyy myös Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja, alttoviulisti Vladimir Mendelssohn. Lähes kaikki nuoret esiintyvät myös kesän 2012 Kuhmon Kamarimusiikissa.

Pianistit ovat löytöjä kevään 2011 Kuhmon Kamarimusiikin koesoitoista. Tuolloin etsittiin uusia lupaavia kykyjä kesän Nuoriksi kamarimuusikoiksi. Taiteelliselle johtajalle koesoittoon osallistuneiden pianistien taso oli suuri yllätys. ”Suomi on täynnä loistava nuoria muusikoita, jotka ennen kaikkea tarvitsevat soittomahdollisuuksia kehittyäkseen ja päästäkseen urallaan eteenpäin. Kuhmon Kamarimusiikilla on kunnia olla mukana tässä kehityksessä tarjoamalla oma konserttisarja keväälle sekä mahdollisuus soittaa kesällä Kuhmossa”. Nuorten pianistien esiinmarssia tukee Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta taidemaalari Helene Schjerfbeckin syntymästä, minkä kunniaksi Villa Gyllenbergissä avautui 29.2. Schjerfbeckin töiden näyttely. Näyttelyn teemana on Henkisyys taiteessa ja esillä on noin 70 maalausta Schjerfbeckin koko uralta. Konsertit alkavat klo 19, mutta yleisöllä on mahdollisuus tutustua näyttelyyn kunakin konsertti-iltana klo 18 alkaen.

Nuorten konserttien ohella Kuhmon Kamarimusiikki järjestää perinteisen pääkaupunkiseudun kevätkonserttinsa myös Villa Gyllenbergissä. Konsertti on 3.5. ja siinä kuullaan Franckin jousikvartetto ja Mozartin jousikvintetto g-molli KV 516. Konsertissa esiintyvät festivaalin residenssikvartetti, Suomi-palkittu, Meta4 sekä Vladimir Mendelssohn, alttoviulu.

Liput kahteen ensimmäiseen konserttiin ovat 15,50/11,50 euroa ja viimeiseen 23/17,50 euroa. Alempi hinta koskee opiskelijoita, alle 20-vuotiaita ja työttömiä. Lippuja voi ostaa ennakkoon Kuhmon Kamarimusiikin lipunmyynnistä, puh. (08) 652 0936, ja paikan päällä Villa Gyllenbergissä kunakin konserttipäivänä klo 18 alkaen. Villa Gyllenbergiin pääsee keskustasta busseilla numerot 194, 105 (Elielinaukiolta) sekä 502−505.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 15.-28.7.2012.

http://www.kuhmofestival.fi