10.06.2019

Kuhmon Kamarimusiikki ja Baltic Circle ehdolla eurooppalaisen festivaalipalkinnon saajaksi

European Festivals Association (EFA) on nimennyt 24 eurooppalaista festivaalia tavoittelemaan joka toinen vuosi jaettavia EFFE-palkintoja (EFFE Award). Ehdokkaat on nimennyt kansainvälinen tuomaristo, jonka puheenjohtajana on Edinburghin festivaalin entinen johtaja Jonathan Mills.

EFFE-palkinnoilla tuodaan esiin festivaaleja, jotka ovat taiteellisesti korkeatasoisia ja jotka vaikuttavat alueensa kulttuurin kehittymiseen. EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) on syntynyt EFA:n aloitteesta ja sitä tukee Euroopan komissio.

EFA:n puheenjohtaja Jan Briers iloitsee siitä, että ehdolla olevat 24 festivaalia edustavat vahvasti Euroopan monimuotoista kulttuuria ja mukana on monia eri tyylilajeja digitaalisista taiteista aina oopperaan asti. Ehdokkaiden joukossa on suuria festivaaleja kuten Lontoon BBC Proms, Grazin Ars Electronica ja Firenzen Maggio Musicale sekä lukuisa joukko pienempiä festivaaleja, kuten Music Biennale Zagreb ja Conrad-kirjallisuusfestivaali Krakovasta. Suomesta ehdolla ovat Kuhmon Kamarimusiikki ja teatterifestivaali Baltic Circle. Kaikki palkintoehdokkaat löytyvät EFA:n tiedotteesta tämän linkin kautta:

https://www.festivalsfinder.eu/news/24-of-europes-finest-arts-festivals-selected-effe-laureates-2019-2020

Voittajat julistetaan Bozar-kulttuurikeskuksessa Brysselissä 26.9.2019. Yleisö voi myös äänestää omia ehdokkaitaan www.festivalfinder.eu-sivustolla palkintotilaisuuteen asti.

Sodankylän elokuvajuhlat sai EFFE Awardin vuonna 2015.

www.festivalfinder.eu