22.03.2017

Kuhmon Kamarimusiikki: Ihmisessä ja kosmoksessa keskustellaan tulevaisuudesta

Keskusteleva kulttuuritapahtuma Kuhmo-talossa 24.−26.3.2017

’Yhdessä – katse tulevaisuuteen’ on valittu Ihminen ja Kosmos -tapahtuman keskustelujen teemaksi tänä vuonna. Pro Kuhmo Oy:n ja Suomen Akatemian järjestämä tapahtuma on osa Suomi 100 -tapahtumien ketjua.

Kahdeskymmenestoinen Ihminen ja Kosmos järjestetään Kuhmo-talossa 24.-26.3.2017 juhlavuoteen sopivalla teemalla. Järjestäjinä ovat jälleen Pro Kuhmo Oy ja Suomen Akatemia. Ohjelman ovat suunnitelleet viestintäjohtaja Riitta Tirronen sekä tiedottajat Terhi Loukiainen ja Aino Laine Suomen Akatemiasta sekä kuhmolaiset Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen ja Kuhmo-talon johtaja, ohjelmasihteeri Matti-Jussi Pollari.

Kosmoksen avaa tänä vuonna perjantaina 23.3. klo 17.00 Tiedekahvila Kuhmo-talon Kahvila Juttuassa, jonka tärkeänä sisältönä ovat Kuhmon Tuupalan koulun ja Kuhmon Yhteislukion oppilaiden ajatukset Suomen tulevaisuudesta – seuraavista 100 vuodesta, joka on vähitellen putoamassa heidän käsiinsä.

Tapahtuman alustajalistalle on jälleen saatu kiinnostavia asiantuntijoita. Mukana alustamassa ja keskustelemassa ovat tänä keväänä seuraavat:

  • Prof. Kimmo Alho, psykologia, Helsingin yliopisto
  • Prof. Markku Jokisipilä, eduskuntatutkimuksen laitos, Turun yliopisto
  • Päädramaturgi Juhani Koivisto, Suomen Kansallisooppera
  • Taiteilija Antti Majava, Mustarinda-seura
  • Prof. Jussi Pakkasvirta, alue- ja kulttuurintutkimus, Helsingin yliopisto
  • Opiskelija ja yrittäjä Joona Pohjonen, Aalto-yliopisto
  • Johtaja, tutkimusprofessori Anna Rotkirch, Väestöliitto
  • Prof. Janne Seppänen, visuaalinen journalismi, Tampereen yliopisto

Tiedetoimittaja Jari Mäkinen juontaa alustus- ja keskustelutilaisuudet.

 

KOSMOKSEN KONSERTIT

Entiseen tapaan keskusteluja kevennetään ja syvennetään komealla musiikkiohjelmalla. Konserteissa viikonlopun aikana kuljetaan Lisztin ja Mozartin musiikista Sibeliukseen ja Bartokiin.  Schumannia, Rahmaninovia ja Debussy’tä on myös luvassa runsaassa musiikkitarjonnassa. Tapahtuman musiikit on suunnitellut Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn ja hänen kanssaan saapuu esiintymään festivaalin nuoria taiteilijoita: Niamh McKenna, huilu, Abel Puustinen ja Kasmir Uusitupa, viulu, Senja Rummukainen, sello, sekä Anni Collan ja Ossi Tanner, piano.

Perjantain ja lauantain suuria iltakonsertteja lukuun ottamatta Ihminen ja Kosmos -tapahtuman keskustelu- ja musiikkitilaisuudet ovat vapaapääsyisiä. Iltakonsertit perjantaina 23.3. ja lauantaina 24.3. ovat klo 19.00 ja liput niihin maksavat 20/15 €.