13.06.2023

Kuhmon Kamarimusiikki: Haapalan olutpubi Amatiin

Kamarimusiikkikeskuksen kesän 2023 uusi yhteistyökumppani on Haapala panimoravintola. Haapala ottaa haltuunsa Amatin illat, jolloin päivän kahvila- ja lounaspaikka muuntautuu Haapalan olutpubiksi. Tarjolle tulee Haapalan oman panimon oluita, alkoholittomia virvoitusjuomia sekä pientä suolaista purtavaa. Haapalan ohjelmiin Kuhmossa kuuluvat myös olut-tastingit.

Haapala panimoravintola on perustettu Sotkamoon Haapalan tilan maille vuonna 2018. Yritys vietti juuri 5-vuotisjuhliaan. Alusta asti yrityksen toiminnassa ovat olleet mukana Kaisa ja Craig Tyler. Kaisa työskenteli Lontoossa Jamies Oliver’s Trattoriassa ennen paluutaan kotitilalleen Haapalaan. Hän näki yhdessä tuotesuunnittelija miehensä Craigin (myös aiemmin innokas kotioluiden panija) kanssa mahdollisuuden sekoittaa oluen ja ruoan maailma yhteen käyttäen panimoravintolan ideana ympäristön, ruoan ja juomatuotteiden yhdistämistä.

Haapala valmistaa pieniä eriä oluita ja alkoholittomia juomia vanhassa hirsinavetassa lähellä Vuokatin laskettelurinteitä. Kaisa ja Craig tekevät omien sanojensa mukaan työtä ”rakkaudesta rustiikkisiin, eurooppalaisiin oluisiin ja suomalaiseen maalaismaisemaan”. Haapalassa tuotetaan oluita lähialuetta hyödyntäen – luonnosta ja pelloilta kerätyt ainekset, villihiivat ja paikallisen pientuottajan rakkaudella keräämät raaka-aineet yhdistävät kaikkea Haapalan tekemistä.

Suosituimpia Haapalan oluista ovat Korpikuusen Kuiskaus Pale Ale ja Vaarojen Vaalea Golden Ale. Alkoholittomista virvoitusjuomista on Kuhmossa tarjolla myös Haapalan omia limonadeja. Pieniin suolaisiin purtaviin kuuluvat mm. suolaiset piiraat ja juuressipsit. Olut-tastingiin kootaan tarjolla olevista oluista 4 x 20 cl annokset.

Kuhmosta käsin voi myös piipahtaa noin 45 minuutin ajomatkan päässä olevalla Haapalan tilalla tai jopa asua siellä. Tilalla on panimoravintolan lisäksi vuokrattavia huoneita ja saunoja.

Kuhmon Kamarimusiikin Kannatusyhdistys ry ja Haapala ovat innoissaan yhteistyöstä. ”Meille on suuri ilo, että koko Kamarimusiikkikeskuksen palvelutarjonta kehittyy ja saa uusia ulottuvuuksia. Myös yhteistyö Kainuun sisällä on ensiarvoisen tärkeää”, sanoo Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen. ”Meille puolestaan on kunnia lähteä mukaan tarjoamaan Haapalan olutpanimon tuotteita niin festivaalin asiakkaille kuin kuhmolaisillekin”, iloitsevat Kaisa ja Craig Tyler.

Haapalan olutpubi on Amatissa 9.–22.7.2023, avoinna joka ilta kello 18–24. Pöytävaraukset/tiedustelut: puhelin 0440 773 245. Haapalan kotisivut: www.haapalapanimoravintola.fi

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 9.-22.7.2023.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

04.04.2024

Kuhmon Kamarimusiikin musiikkikurssit tarjoavat huipputason opetusta

Haku 54. Kuhmon musiikkikursseille on parhaillaan käynnissä ja tarjolla on jälleen huippuluokan opetusta. Opettajien joukossa vilisee ammattilaisia kotimaan ja Euroopan tärkeimmistä opinahjoista sekä festivaalikentältä. Mukana ovat muun muassa Kölnin musiikkikorkeakoulun tuore pianoprofessori Joonas Ahonen, Eurooppalaisen…

12.01.2024

Kuhmon Kamarimusiikki tutkiskelee rajoja

Kuhmon 54. Kamarimusiikki soi tänä vuonna 14.−27. heinäkuuta. Festivaalin taiteelliset johtajat, viulistipari Minna Pensola ja Antti Tikkanen ovat suunnitelleet ohjelmiston Rajalla-teeman ympärille. Aihetta käsitellään monesta suunnasta, muun muassa maantieteellisesti, kielellisesti, kulttuurisesti, sosiaalisesti, henkisesti ja fyysisesti.…