28.04.2010

Kuhmon Kamarimusiikki esillä Helsingissä ja Pariisissa

Kuhmon Kamarimusiikki vierailee toukokuussa Helsingissä ja Pariisissa. Helsingissä Kuhmon taiteilijat esiintyvät 3.5. ja Pariisissa 25.5.

Esiintyjinä Helsingissä ovat Kuhmon Kamarimusiikin residenssikvartetti Meta4 ja festivaalin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn. Ohjelmassa on Shostakovitshin, Szymanowskin ja Mozartin musiikkia. Konsertti järjestetään tällä kertaa kutsuvierastilaisuutena yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Konsertti Helsingissä liittyy pääkaupungin ja Kainuun yhteistapahtumaan. Tähän asti maakunnat ovat vuorollaan esittäytyneet Helsingissä, mutta nyt Helsinki lähtee maakuntiin. Kainuu on ensimmäinen kohtauspaikka ja teemana on ”Helsinkiläisiä nyt – kohtaamisia Kainuussa”.

Pariisissa Kuhmon Kamarimusiikin taiteilijat pitävät jo perinteiseksi muodostuneen kevätkonsertin Suomen Ranskan instituutissa 25.5. Festivaali osallistuu myös Finland Festivalsin vientihankkeeseen liittyvään workshopiin.

Esiintyjinä ovat muiden muassa Enescu-kvartetti, Vladimir Mendelssohn, Joona Pulkkinen ja Laura Mikkola. Kuhmon Kamarimusiikin ensi kesän säveltäjävieraan Kaija Saariahon tuotannosta on mukana kaksi teosta, muut säveltäjät ovat George Enescu, Clara Schumann ja Robert Schumann. Kantaesityksenä kuullaan Suomessa asuvan kanadalaisen Matthew Whittallin sävellys Pine tree, Dreaming. Teos on Kuhmon Kamarimusiikin sävellyskilpailun satoa.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 11.-24.7.2010.

http://www.kuhmofestival.fi