11.12.2015

Kuhmon Kamarimusiikki ensimmäistä kertaa Musiikkitalossa sunnuntaina

Kuhmon Kamarimusiikin ensimmäisessä vierailukonsertissa Musiikkitalossa sunnuntaina 13.12.2015 klo 15.00 kuullaan teoksia Jean Sibeliukselta ja hänen aikalaisiltaan.

Sibelius ja aikalaiset -konsertin ohjelman on suunnitellut Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja, alttoviulisti Vladimir Mendelssohn.

“Tämä ohjelma esittelee Sibeliuksen musiikkia uusmodaalisten, impressionististen, kansanperinnehenkisten ja jälkiromanttisten teosten ympäröimänä, mutta ei siksi, että hänet voitaisiin leimata sellaiseksi. Sibelius on mielestäni oraakkeli, joka todisti musiikin tyylillistä hajaannusta ja pysyi kaiken aikaa omana itsenään. Häntä ei ole tarvetta liittää mihinkään eikä puristaa mihinkään muottiin – hän on kuin majakka, omilla ansioillaan erottuva, ja hänet voi ympäröidä kauneudella”, Mendelssohn sanoo.

Mendelssohnin lisäksi konsertissa esiintyvät pianisti Heini Kärkkäinen, viulistit Siljamari Heikinheimo, Priya Mitchell ja Abel Puustinen, sellisti Joona Pulkkinen, klarinetistit Taavi Oramo ja Lauri Sallinen, kontrabasisti Kati Salovaara, harpisti Anni Kuusimäki ja patarumpali Tuija-Maija Nurminen.

Sibelius ja aikalaiset -konsertti on Musiikkitalon, OP:n ja Kuhmon Kamarimusiikin yhteistyötä.

Konsertin yhteydessä Kuhmon Kamarimusiikki sekä matkailuyhdistys Idän Taiga ry tekevät myös matkailumarkkinointityötä. Konserttiin on kutsuttu Aasiaan erikoistuneita matkanjärjestäjiä.

Sibelius ja aikalaiset – Kuhmon Kamarimusiikki Musiikkitalossa

13.12.2015 klo 15.00, Konserttisali

Liput alkaen 17 – 25 € Lippupalvelusta