15.03.2016

Kuhmon Kamarimusiikki: Eila Sofia Kemppaisen rahaston stipendit jaettu

Kuhmon Musiikkiyhdistys ry:n hallitus on jakanut Eila Sofia Kemppaisen rahaston vuoden 2016 stipendit. Stipendejä jaettiin 4.000 euron arvosta yhdeksälle nuorelle. Kaikkiaan rahastosta haki stipendejä määräaikaan mennessä 17 henkilöä lähes 13.000 euron arvosta.

Kuhmon Musiikkiyhdistys ry:n 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi jaetun 1.000 euron stipendin sai kuhmolainen, Sibelius-Akatemiassa kitaransoittoa opiskeleva Valtteri Moilanen. Moilanen käyttää stipendin ulkomaan opintojen matkakuluihin.

500 euron stipendit jaettiin neljälle. Stipendit saivat kuhmolainen Elina Kettunen musiikkiopintojen rahoittamiseen ja mestarikursseille osallistumiseen, kuhmolainen Sara Pollari kitaran hankintaan, hyrynsalmelainen Nea Toivonen mestarikusseille osallistumiseen ja kajaanilainen Suvi Karhu matkakustannuksiin Kajaanin ja Helsingin välillä. Kettunen opiskelee Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja Pollari Sibelius-Akatemiassa. Toivonen ja Karhu opiskelevat Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa.

Myös 250 euron stipendin saajia oli neljä. Antti Huusko sai stipendin saksofonin hankintaan, Sofia Kyllönen klarinetin hankintaan, Arttu Heikkinen äänisuunnittelun opintoihin ja oppimateriaalikuluihin ulkomaalaisessa korkeakoulussa ja Tuuli Partanen osallistumiseen vanhan musiikin mestarikurssille. Kolme ensimmäistä ovat kuhmolaisia, Partanen kajaanilainen.

Eila Sofia Kemppaisen rahaston perustettiin vuonna 1992 testamenttilahjoituksen pohjalta. Eila Sofia Kemppainen ei sitonut lahjoituksensa käyttötarkoitusta, mutta yhdistys halusi sitoa varojen käytön Eila Sofia Kemppaisen sydäntä lähellä olleisiin asioihin. Vuodesta 1992 lähtien on Eila Sofia Kemppaisen rahastosta annettu lahjoituksia ja stipendejä kuhmolaisen tai kainuulaisen musiikkielämän edistämiseen ja/tai lahjakkaan suomalaisen tai itäisen naapurivaltion nuoren musiikinopiskelijan tai nuoren taiteilijan koulutuksen tukemiseen.

Eila Sofia ”Sohvi” Kemppainen (1925−1990) teki pääosan elämäntyöstään Kuhmon keskikoulun, sittemmin peruskoulun yläluokkien matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorina. Musiikki oli yksi Sohvi Kemppaisen tärkeimpiä harrastuksia. Hän oli Kuhmon Musiikkiyhdistyksen hallituksen jäsen aivan yhdistyksen perustamisen alkuvuosista lähtien ja yksi niitä henkilöitä, jotka olivat aloittamassa Kuhmon Kamarimusiikki -tapahtumaa ja talkoovoimin sitä rakentamassa.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 10.-23.7.2016.

www.kuhmofestival.fi