28.07.2014

Kuhmon Kamarimusiikki edellisvuosien tasolla – Ensi kesän teemana on aika

Tänään lauantaina päättyvän Kuhmon Kamarimusiikin kävijämäärä on pysynyt edellisvuosien tasolla. Yhteensä konserttikäyntejä oli kahden viikon aikana noin 35.500. Laskua edellisvuoteen oli 1.500. Euromääräisesti lipputuloissa päästiin hieman viime vuotta korkeampiin lukuihin. Konsertteja oli tänä kesänä 73 ja niistä 10 oli loppuunmyytyjä.

Kuhmon Kamarimusiikissa esiintyi tänä vuonna yli 200 taiteilijaa. Teemoina olivat seitsemän taidetta ja seitsemän kaupunkia. Kamarimusiikin lisäksi juhlilla esitettiin myös suurteoksia. Festivaali alkoi Bachin Markus-passiolla, ja se huipentuu Matteus-passion esitykseen.

Taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn arvioi festivaalin sisällön onnistuneen hyvin.

”Kollegani tekivät 150-prosenttista työtä”, Mendelssohn kiittää. ”Oletan että myös yleisö piti kuulemastaan, siltä ainakin näytti kun katsoin konserteissa ympärilleni.”

Tasokkuudesta kertoo myös mm. Financial Timesin ylistävä arvio. Siinä kiitettiin ohjelmistosuunnittelua ja ilmapiiriä, jossa musiikin tekeminen ja siitä nauttiminen on tärkeintä.

Ensi kesän festivaalista Vladimir Mendelssohn paljastaa jo keskeisen teeman, joka on aika. Rahan merkitystä korostavaa sanontaa ”aika on rahaa” mukaillen festivaalin tunnuksena on ”aika on musiikkia”.

Konserteissa esille nousevia ajan yksikköjä ovat vuosisadat, vuodenajat, kuukaudet, vuorokaudenajat ja pienemmätkin yksiköt. Tarkempia yksityiskohtia Mendelssohn ei vielä paljasta.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään ensi kesänä 12.7. – 25.7.

www.kuhmofestival.fi

www.facebook.com/kuhmofestival