20.09.2011

Kuhmon Kamarimusiikki 15.-28.7.2012

Kuhmon Kamarimusiikki soi seuraavan kerran 15.–28.7.2012. Kuten ennenkin, festivaalilla kuullaan viisi konserttia päivässä. Jotkut esiintyjät ovat uusia, mutta monet tutut kasvot tulevat taas. Ainakin Danel, Meta4 ja Enesco-kvartetit ovat lupautuneet mukaan. Loppusuoralla ovat neuvottelut Eric Ericson -kamarikuoron ja legendaarisen Kronoskvartetin osallistumisesta.

Festivaalin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn lupaa useita maailman ja Suomen kantaesityksiä sekä joitakin tuntemattomia helmiä romantiikan ja impressionismin aikakaudelta. Festivaali päättyy Haydnin monumentaaliseen oratorioon Luominen – mikä on myös yksi vuoden yleisteemoista.

Bach, Beethoven, Mozart, Schubert, Debussy, Rahmaninov, de Falla, Skrjabin, Golijov ja monet muut ulottavat sävellystensä aiheet riiteistä, manauksista ja šamanismista Vanhaan Testamenttiin, katolisuuteen, ortodoksisuuteen, luterilaisuuteen, buddhalaisuuteen ja sufiin. Täydellisessä taiteellisessa harmoniassa.

Viime vuosina on ollut tapana Kuhmossa esittää ooppera. Ensi kesänä teos on Peter Brookin versio suositusta Carmenista, ja sen lisäksi kuullaan parhaita paloja Händelin, Salierin ja Mozartin oopperoista. Ja 1900-luvun mestariteos, Astor Piazzollan Maria de Buenos Aires on myös toteutumassa ja se otetaan uudestaan ohjelmaan yleisön ja taitelijoiden pyynnöstä.

Lippujen hinnat ovat 5–37 euroa. Ohjelma julkistetaan ja lipunmyynti alkaa tammikuun 2012 puolivälissä.

http://www.kuhmofestival.fi