30.06.2017

Kuhmon Kamarimusiikissa kohtaavat vanhat tutut ja uudet kyvyt

Viikon kuluttua Kuhmon ihme toteutuu jälleen, kun pikkukaupunki metsien keskellä muuttuu kansainväliseksi kamarimusiikkimetropoliksi. Sunnuntaina 9.7. alkavalla ja kaksi viikkoa kestävällä festivaalilla esiintyy yli 150 kansainvälistä ja kotimaista taiteilijaa. Juhlan tunnussanana on tällä kertaa kanavapujotteluun viittaava ”zap”.

Esiintyjien joukossa on monia tuttuja yleisön suosikkeja ja paljon uusia kykyjä. Jo vuosia Kuhmossa esiintyneistä pianisteista ovat mukana muiden muassa Konstantin Bogino, Nino Gvetadze, Paavali Jumppanen, Heini Kärkkäinen ja Juhani Lagerspetz. Nuoria pianisteja ovat Anni Collan, Aura Go ja Tampereen pianokilpailun tänä vuonna voittanut Ossi Tanner. Ensimmäistä kertaa Kuhmossa esiintyy italialainen Roberto Prosseda, joka soittaa erityistä pedaalipianoa.

Moninkertaisista Kuhmon-kävijöistä ovat mukana myös viulistit Priya Mitchell, Daniel Rowland, Hagai Shaham, Pavel Vernikov ja Elina Vähälä. Ensimmäistä kertaa Kuhmossa kuullaan Marc Bouchkovia ja Gilles Apapia. Apap taituroi yhtä suvereenisti sekä klassista että jazzia ja kansanmusiikkia

Sellistit Trey Lee ja Martti Rousi ovat tuttuja Kuhmosta jo vuosien ajalta. Nuorta sellopolvea edustavat muiden muassa kapellimestarinakin kiitosta saanut Klaus Mäkelä ja Senja Rummukainen. Maailman tunnetuimpiin bandoneonin soittajiin kuuluva Marcelo Nisinman on jälleen mukana. Debyyttinsä Kuhmossa tekee norjalainen harmonikkataiteilija Stian Carstensen, joka tunnetaan erityisesti hämmästyttävistä improvisointitaidoistaan.

Laulajista ovat esiintymässä muiden muassa erityisesti barokkitulkinnoillaan ihastuttanut Romina Basso, Jaakko Kortekangas, Jussi Myllys ja Jeni Packalén. Ensimmäistä kertaa Kuhmossa laulaa nyt mm. sopraano Saara Kiiveri,

Pianotrio Storioni on jälleen mukana ja suosituista jousikvarteteista ovat paikalla Danel-, Meta4-, Uusi Helsinki, O/Modernt- ja  Enesco-kvartetit. Nuorten suomalaismuusikoiden Borea-kvartetti aloittaa nyt Kuhmon Kamarimusiikin residenssikvartettina. 

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 9.-22.7.2017

www.kuhmofestival.fi