07.07.2015

Kuhmon Kamarimusiikissa ennätyksellinen ennakkomyynti

Kuhmon Kamarimusiikkiin on myyty lippuja ennakkoon lähes 21 000, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Konsertit ovat kiinnostaneet yleisöä tasaisesti, sillä tällä hetkellä kaikkiin konsertteihin on vielä lippuja jäljellä.

Toiminnanjohtaja Sari Rusanen ei vielä uskalla ennakoida lopullista lipunmyyntitulosta. ”Sen voi kuitenkin sanoa, että Kuhmoon on tulossa paljon väkeä”, hän iloitsee.

Kuhmon Kamarimusiikki käynnistyy sunnuntaina 12.7. ja jatkuu kahden viikon ajan. Konsertteja on tuttuun tapaan yli 70 ja esiintyjinä toistasataa kansainvälistä ja kotimaista kamarimusiikin taitajaa.

Kaksi festivaalille kiinnitettyä taiteilijaa joutuu jäämään pois, mutta se ei vaikuta konserttien ohjelmaan. Alttoviulisti ja kapellimestari Dalia Stasevskan tilalle on kiinnitetty Ásdís Valdimarsdóttir, joka muistetaan mm. Chilingirian-kvartetista. Pianisti Henri Sigfridssonin osuudet jaetaan pääosin festivaalin muille pianisteille.

 

Mendelssohnin kymmenen vuotta

Vladimir Mendelssohn on nyt ollut jo kymmenen vuotta Kuhmon Kamarimusiikin taiteellisena johtajana. Mendelssohnin vuosien aikana Kuhmon Kamarimusiikki on jatkanut hyväksi koetulla linjalla.

”En ole niin itsepäinen, että haluaisin muuttaa Kuhmoa”, Mendelssohn sanoo. ”On kuitenkin tapahtunut vähittäistä metamorfoosia. Onnistuneita asioita on kehitetty edelleen ja jos jokin kokeilu ei ole toiminut, sitä ei ole jatkettu.”

Vladimir Mendelssohn ei halua nostaa eri festivaalivuosiltaan mitään erityistä kohokohtaa, sillä joka vuosi hienoin hetki on samanlainen. ”Edessäni on paperia ja sille pitäisi syntyä yli 70 konsertin ohjelma. Se on haaste, sillä pitää sekä uudistaa että jatkaa perinnettä, mutta se haaste on aina yhtä innoittava.”

Vladimir Mendelssohn on tehnyt pitkän ja näyttävän kansainvälisen uran alttoviulistina, säveltäjänä ja opettajana. Silti hän pitää valintaa Kuhmon Kamarimusiikin taiteelliseksi johtajaksi koko taiteilijauransa tärkeimpänä tapahtumana.

”Kun pääsin ensimmäistä kertaa Romaniasta Pariisiin, minun piti nipistää itseäni: voiko tämä olla totta vai näenkö unta? Juuri siltä tuntui pääsy Kuhmon Kamarimusiikin johtajaksi.”

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 12.-25.7.2015.

www.kuhmofestival.fi

www.facebook.com/kuhmofestival