04.01.2017

Kuhmon Kamarimusiikin talvikonsertit tällä viikolla Kainuussa

Kuhmon Kamarimusiikin vuoden 2017 ensimmäiset konsertit ovat Kainuussa tällä viikolla. Festivaalin talvikonsertit pidetään Kajaanin Kaukametsässä keskiviikkona 4.1 klo 19 ja Kuhmo-talon Lentua-salissa torstaina 5.1. klo 18. Konserttien ohjelma ja taiteilijat ovat samat molemmissa paikoissa.

Konserteissa kuullaan Joseph Haydnin Pianotrio nro 39 G-duuri Hob. XV/25 ”Mustalainen”, Franz Schubertin Unkarilainen sävelmä h-molli D. 817, Béla Bartókin Romanialaisia kansantansseja Sz. 56 Zoltán Székelyn sovituksena sekä Johannes Brahmsin Pianokvartetto g-molli nro 1 op. 25. Konserteissa esiintyy sekä nuoria lahjakkuuksia että kokeneita konkareita. Mukana ovat pianisti Anni Collan ja sellisti Beata Antikainen, jotka debytoivat kesällä Kuhmon Kamarimusiikin nuoria, uusia kykyjä esittelevässä Nuoret kamarimuusikot -ohjelmassa. Konkarijoukkoa edustavat viulisti Minna Pensola ja festivaalin taiteellinen johtaja, alttoviulisti Vladimir Mendelssohn.

Kajaanin konsertti järjestetään yhteistyössä Kajaanin kaupungin kanssa. Kuhmon konsertti on osa kuhmolaisten kulttuuritoimijoiden yhteistä Kuhmon Talvi -tapahtumaa. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo yhdeksännen kerran ja siihen liittyy kamarimusiikin ohella muuta musiikkia, luontokuvia ja taidenäyttelyitä. Lisätietoja Kuhmon Talvesta: www.kuhmowinter.fi.

Kuhmon Kamarimusiikin ympärivuotista konserttitoimintaa tukee OP. Nuoret kamarimuusikot -ohjelma on saanut avustuksen Suomen Kulttuurirahastolta.

Kajaanin konsertin lippuja voi ostaa ennakkoon Lippupisteestä, www.lippu.fi tai puh. 0600 900 900 (1,98 €/min+pvm), ja konserttia ennen suoraan Kaukametsästä. Kuhmon konsertin lippuja myy Kuhmo-talo, 08 6155 5451. Lippujen hinnat ovat aikuisilta 25 euroa.