07.07.2020

Kuhmon Kamarimusiikin striimauslähetykset alkavat

Kuhmon Kamarimusiikin ensimmäinen livestriimauslähetys on sunnuntaina 12.7. klo 19. Lähetyksessä ovat mukana viulistit Minna Pensola ja Antti Tikkanen. He tunnelmoivat eri puolilla Kuhmon keskustaa. Lähetys koostuu sekä suorasta yhteydestä että lauantaina kuvatuista osioista. Pensola ja Tikkanen soittavat mm. Hotelli Kalevalassa, Kamarimusiikkikeskuksessa ja Kuhmo-talossa ja kertovat lähetyksessä omaa Kuhmon Kamarimusiikkiin liittyvää tarinaansa.

Lähetyksessä kuullaan kansanlaulu Tääll’ yksinäni laulelen, J.S. Bachin Gavotti Partitasta nro 3 E-duuri BWV 1006, Toivo Kuulan Kolme polskaa, Jean Sibeliuksen En glad musikant, Li Bain Haen viinipullon, Jouni Kaipaisen Lullaby sonaatista op. 94 sekä Georg Philipp Telemannin Gulliver-sarja D-duuri. Mukaan lähetykseen pääsee festivaalin facebook-sivujen kautta.

Lähetyspäivä on sama, jolloin festivaalin olisi pitänyt tänä vuonna alkaa. Koronon takia Kuhmon Kamarimusiikki on kuitenkin siirretty vuodella eteenpäin. Lähetyksen toteuttamisen on mahdollistanut Kainuun Liiton alueen yhteisölle suunnattu erityinen koronarahoitus.

Livenä Kuhmon Kamarimusiikki soi Kuhmossa lauantaina 11.7. klo 16. Klarinetisti Lauri Sallinen soittaa tuolloin Kamarimusiikkikeskuksen pihamaalla. Sallisen ohjelmassa ovat J.S. Bachin Partita sooloviululle nro 2 d-molli, Luciano Berion Gigue ja Steve Reichin New York Counterpoint klainetille ja nauhalle.

Kuhmon Kamarimusiikin Kannatusyhdistys ry:n Amati-kahvila ja festivaalituotteiden kauppa ovat avoinna Kamarimusiikkikeskuksessa lauantaina klo 12–19. Kaupasta löytyy mm. tämän kesän festivaalipaita. Niin tärkeä paita on monelle festivaalin ystävälle, että vaikka festivaalia ei ole, niin kesän 2020 paita on kuitenkin. Käyttämällä Amatin palveluita tuetaan Kuhmon Kamarimusiikin Kannatusyhdistys ry:n toimintaa ja siten Kuhmon Kamarimusiikin jatkuvuutta Kuhmossa.

Lauantai-illan Kamarimusiikkikeskuksessa päättyy monologiesitykseen. Topi Mikkola esittää Rosa Liksomin monologin ”Mie alan tekemhän syntiä – ja minä meinaan tehä paljon” klo 17.30. Monologi kertoo erilaisista naiskohtaloista.

Kuhmon Kamarimusiikin seuraava striimilähetys on heinäkuun lopussa. Silloin lähetyksessä ovat mukana klarinetisti Lauri Sallinen ja pianisti Marko Hilpo. Kolmas lähetys on elo/syyskuussa.