21.04.2015

Kuhmon Kamarimusiikin sointeja Helsingissä ja Kuusamossa

Kuhmon Kamarimusiikki soi toukokuussa Helsingissä ja Kuusamossa. Helsingin konsertti järjestetään taidemuseo Villa Gyllenbergissä torstaina 7.5. klo 19 ja Kuusamon konsertti Kuusamotalossa lauantaina 9.5. klo 18. Konserteissa kohtaavat Jean Sibelius ja hänen aikalaisensa.

Sibeliuksen tuotannosta ovat mukana Malinconia ja Valste triste. Aikalaisten teoksista soitetaan Gustav Mahlerin Pianokvartetto a-molli, Josef Sukin Pianokvartetto op. 1 ja Johannes Brahmsin Pianokvartetto nro 3 c-molli. Esiintyjät ovat Kuhmon Kamarimusiikkijuhlilta tuttuja huippumuusikoita: pianisti Heini Kärkkäinen, viulisti Siljamari Heikinheimo, sellisti Tuomas Lehto sekä alttoviulisti, Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn.

Villa Gyllenbergissä vierailla on mahdollisuus tutustua museon taidekokoelmiin klo 18 alkaen. Talosta löytyy paljon Sibeliuksen aikalaisten kuvataidetta, mm. Akseli Gallen-Kallelan, Pekka Halosen, Eero Järnefeldtin ja Tyko Sallisen töitä. Museon pihamaalla on Wäinö Aaltosen massiivinen pronssinen Sibelius-veistos ja museon Helene Schjerfbeck -kokoelma on Suomen suurin. Ulkomaisen taiteen kokoelmiin kuuluu mm. italialaista mestaritaidetta ja renessanssiteoksia 1600-luvun taiteilijoilta kuten Domenico Puligo, Domenico Tintoretto ja Alessandro Tiarini. Villa Gyllenbergissä järjestetään välillä myös erikoisnäyttelyitä.

Kuusamoon Kuhmo matkaa jo kolmannen kerran. Konsertin järjestäjä on Kuusamon kaupungin sivistys- ja kulttuuritoimi. Kuhmon Kamarimusiikin ympärivuotista konserttitoimintaa tulee OP.

Lippuja Helsingin konserttiin myy Kuhmon toimisto, puh. 08 652 0936, ja Kuusamoon Kuusamotalo, puh. 040 860 8800.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 12.-25.7.2015.

www.kuhmofestival.fi