19.02.2016

Kuhmon Kamarimusiikin musiikkikurssit 2016

Kuhmon Kamarimusiikki ja sen yhteydessä toimivat musiikkikurssit ovat toimineet jo vajaa puoli vuosisataa. Vaikka maailma ympärillä on näiden vuosien ajan muuttunut valtavasti, kurssien perusajatus ja toteutustapa ovat pysyneet samana. Idyllinen Kuhmon kaupunki tarjoaa edelleen loistavat puitteet irtautua kaikesta muusta ja keskittyä jonkin aikaa vain musiikkiin.

Kuhmossa festivaalitaiteilijat toimivat opettajina, joten opetus tapahtuu paitsi luokkahuoneissa myös konserteissa esimerkkiä näyttäen. Edistyneimmille ammattiopiskelijoille tarkoitetuissa työpajoissa musisoidaan tänä vuonna rakastetun Kuhmo-konkarin, pianisti Konstantin Boginon kanssa. Mestarikursseilla opettavat Boginon lisäksi myös viulisti Hagai Shaham ja Danel-kvartetti. Muutaman vuoden tauon jälkeen myös huippujen huippu, oboisti Nicholas Daniel on lupautunut vetämään oboen mestariluokkaa, jota jokaisen musiikista kiinnostuneen kannattaa käydä seuraamassa.

Mestarikurssiopettajien lisäksi Kuhmossa opettaa viitisenkymmentä muutakin mestariopettajaa, joista suurin osa ottaa ohjattavakseen 1-2 oppilasta. Ilmoittautuessa kurssille kannattaakin olla joustava opettajatoivomusten suhteen, sillä kaikkien ensisijaisia toiveita ei aina pystytä toteuttamaan.

Kuhmossa kohtaavat muusikkojen koko kirjo yläasteikäisistä aktiiviharrastajista maailman tärkeimpiä konserttilavoja kiertäviin huippuihin. Moni taiteilijoistamme on aloittanut Kuhmossa kurssilaisina ja  kasvaneet samalla, vähitellen, mestareiksi. Toivotamme sinutkin lämpimästi tervetulleeksi tähän alati jatkuvaan kiertokulkuun!

Tervetuloa joukkoomme!

Kurssiesittelyt, opettajat, hakemuskaavake: http://www.kuhmofestival.fi/musiikkikurssit

Hakemukset viimeistään 10.4.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 10.-23.7.2016

www.kuhmofestival.fi