13.04.2010

Kuhmon kamarimusiikin musiikkikurssit 2010

Kuhmon musiikkikurssit järjestettiin kesällä 2009 neljännenkymmenennen kerran. Kursseista on näiden vuosien aikana kasvanut instituutio, jonka merkitys nuorten ammattiopiskelijoiden kouluttajana ja innoittajana hakee vertaistaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Kansainvälisyys, laaja ja monipuolinen opettajakunta, runsas konserttitarjonta ja yhteismusisointiin kannustava ilmapiiri ovat mm. syitä kurssien jatkuvaan suosioon. Vaikka kurssit ovat profiloituneet jo pitkään musiikin ammattiin opiskelevien kesäkoulutukseksi, ovat lahjakkaat ja innokkaat nuoremman sukupolven opiskelijat myös tervetulleita. Tämä mahdollisuus on tarjottu kurssien alusta asti ja tätä mahdollisuutta ovat käyttäneet aikoinaan monet Kuhmon kursseilla tällä hetkellä opettavat tai Kuhmon Kamarimusiikissa esiintyvät taiteilijat.

Kuhmon musiikkikurssit järjestetään Kuhmon Kamarimusiikin yhteydessä 41. kerran 11.−23.7.2010. Kesän 2010 kurssit koostuvat musiikkikurssista, jolla annetaan yksityisopetusta ja kamarimusiikkiopetusta jo toimiville yhtyeille, sekä mestarikursseista, jotka on tarkoitettu solisti- ja yhtyeopetuksessa pitkälle edenneille opiskelijoille. Kurssien yhteydessä kootaan lisäksi halukkaista kurssilaisista yhtyeitä, joissa kurssilaiset pääsevät soittamaan yhdessä toivomaansa kamarimusiikkirepertoaaria. Kamarimusiikkiyhtyeiden ohjaajina toimii festivaalitaiteilijoita. Kesällä 2010 painotetaan erityisesti workshop- ja ad hoc -ryhmien työskentelyä. Ihan uutta kesällä 2010 on sävellystyöpaja, jota vetää alttoviulisti/säveltäjä Yuval Gotlibovich. Myös aikamme hienoimpiin säveltäjiin on mahdollisuus tutustua. Musiikkijuhlien säveltäjävieraina ovat Krzysztof Pendercki ja Kaija Saariaho.

Harjoittelun ohella musiikkikurssilaiset esiintyvät kurssin aikana ilmaisissa oppilaskonserteissa. Konsertteja järjestetään Kontion koulussa ja Kuhmo-talossa.

Kuhmon musiikkikurssien yli 50 huippuopettajan listasta löytyy varmasti jokaiselle useita sopivia vaihtoehtoja. Opettajiin kuuluvat mm.
viulu: Mihaela Martin, Hagai Shaham, Svetlin Roussev, Constantin Bogdanas,Florin Szigeti
alttoviulu: Yuval Gotlibovitch, Thomas Riebl, Nobuko Imai
sello: David Cohen, Martti Rousi, Dorel Fodoreanu, Jens Peter Maintz
kontrabasso: Niek de Groot
huilu: Janne Thomsen, Andras Adorjan, Kazunori Seo
klarinetti: Michel Lethiec, Christoffer Sundqvist
fagotti: Jaakko Luoma
käyrätorvi: Hervé Joulain, Esa Tapani
piano: Konstantin Bogino, Paavali Jumppanen, Juhani Lagerspetz, Valeria Resjan, Laura Mikkola
urut: Carsten Schmidt
yhtyeet: Danel-kvartetti, Enescu-kvartetti ja monia muita…

Kuhmon musiikkikurssien haku on käynnissä. Hakemukset pyydetään lähettämään 16.4. mennessä.

http://www.kuhmofestival.fi